sourze.se

Krama dig lycklig

Jag har medicinen för samtliga.

Det pratas väldigt mycket om hur vi människor stressar och hur vi ska göra för att slippa den stressiga vardagen. Om du är den aktiva människotypen faller du in på någon yogaklass eller meditation som ska göra dig till en bättre människa, tror du i alla fall.
Jag har medicinen för samtliga.
Jag har haft en del perioder som har varit oroliga och har försökt finna min trygghet och balans genom olika avslappningsmetoder. Det har kostat en hel del och det har jag överlevt. Men jag har inte nödvändigtvis känt mig tillfredställd.
Den tomma plånboken tvingade fram tankar om hur bra inverkan dessa behandlingar har gjort nytta för mig. Visst för stunden och möjligtvis veckan ut har den behagliga känslan av harmoni hållt sig kvar.
Fast genast en vecka därpå kryper den oharmoniska känslan på en igen. Jag blir inte av med den så där enkelt. Det går inte att köpa sig lycka, det är sant, det går inte. Utan bara för stunden.
Jag vet en bestående lycka och den består utav ge och ta.
Jag gav en kram till en medarbetare en gång och sa att det här har jag velat göra länge. Veckan därpå fick jag oväntat en klapp på axeln "en beröring" från en annan medarbetare på jobbet.
Nu hände detta visserligen för ett par år sedan, men det håller i sig. En beröring från vem som helst, kvinna eller man kan verkligen betyda så enormt mycket för hälsan. Något att hålla i minnet.
Våga visa att du kan ge så får du med all säkerhet tillbaka. Bra att tänka på är att behandla människor som du själv vill bli behandlad. En annan är att tänka goda tankar om människor i din omgivning istället för att anta att det är något fel med dem.


Om författaren

Författare:
Karolina G Martin

Om artikeln

Publicerad: 30 aug 2002 11:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: