sourze.se

Kille under 30. Naturlig död...

...som enligt rättsläkare och myndigheter tycks vara våld mot kroppen skjutna, slagna och knivskurna eller av knark och sprit.

Kanske kan man lägga till listan att killar under 20 dör sin naturliga död i mopedolyckor utan hjälm.

Först Osmo Vallo. Första obducenten tittade på kroppen bara från framsidan, glömde vända på den och missade bland annat brutna revben som senare förklarades av att "någon kan ju ha tappat kroppen i golvet efter obduktionen". Efter att en dansk och en finsk läkare utfört nya obduktioner och mamma Signe fått en räkning på 250 000 kr för att "bevara kroppen på sjukhuset och inte begrava den" kröp det ju fram att det hade hänt betydligt mer med Osmo än vad myndigheterna först ville medge.

Nu igen kan vi läsa i Expressen 23 augusti att
"Läkare vid Karolinska sjukhuset konstaterade att den unge fotbollssupportern dog efter skadorna i slagsmålet.
Men utlåtandet underkänns av rättsläkaren Wolfgang Giebe vid rättsläkarstationen i Solna. Enligt hans hemliga obduktionsrapport dog Tony Deogan sedan ett blodkärl brustit i hjärnan till följd av en medfödd defekt.
Kammaråklagaren Henrik Söderman, som leder utredningen, säger: "Enligt rättsläkaren kan blodkärlet brista av en överdriven kraftansträngning."

Och vilken skulle den ansträngningen här vara? Att andas? Varför hade ingen upptäckt detta innan? Vad tycker Söderman själv om fallet? Kanske vore det en ide att prata med alla vittnen som tydligen inte blivit kontaktade! Om man nu vill hitta sanningen...


Enligt logiken ovan är det inte mord eller dråp om offret inte dör direkt utan först "skadar man" och sedan råkar offret dö. Nej, rättsläkarstationen i Solna har inte mycket av mitt förtroende i alla fall. Det kanske vore en ide att flytta från Råsundas skugga till exempel till Göteborg eller Norrland för att få lite distans till vad som är "naturligt."

Nu får vi hoppas att polisen verkligen tar tag i fotbollshuliganerna oavsett vilken klubb de kommer ifrån och ser till att misshandel mitt på dagen leder till att de som misshandlat fångas och får rejäla straff. Inget annat är naturligt i ett rättssamhälle!


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 23 aug 2002 14:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: