sourze.se

Valtankar

Hur går du till väga när du väljer parti?

På nätet finns en uppsjö information om de olika partierna och jag ger mig i kast för att försöka begripa mig på vilket parti som skulle kunna tänkas passa mig bäst.

Jag upptäckte att i de sju partier som står prydligt presenterade finns det bra åtgärder som partierna önskar förändra eller förbättra. Men vem kommer att strida hårdast? Hur kan jag utläsa det?

Hittills finns det inget parti som i helhet fungerar i mina resonomang. Jag brukar normalt sett välja efter ledarens personlighet. Är denne en stark och genomslagskraftig person, så kan partiet enligt min åsikt gå långt. Men i år har jag inte kommit fram till vilken person jag ska rösta på. Jag låter mig inte luras av valafficher eller dylik propaganda, därför att de är antingen hysteriska eller enbart dumförklarande i sista minuten. Man drar upp lättbegripliga problem som om de var hur enkelt som helst att ändra på, "om ni röstar på vårt parti så fixar vi den biten".

Jo visst, alla partierna vill nog ha ett fungerande samhälle med bra skola, sjukvård, barnomsorg och mycket mer. Men hur hanteras dessa problem i praktiken? Jag vill som enskild individ kunna påverka de beslut som tas i regeringen. För att kunna göra det måste jag först nöja mig med det regerande partiet och ingå i deras resonemang för att kunna föra fram min åsikt. Det är inte heller något lätt val.

Passivitet i samhället, att bara låta bli att rösta ligger nära till hands, men inte heller det är ett val.

Min fråga till partiengagerade blir följande: Hur går ni till väga när ni väljer parti?


Om författaren

Författare:
Karolina G Martin

Om artikeln

Publicerad: 20 aug 2002 17:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: