sourze.se

Att tala med en prostituerad...

... hjälper det?

Jag förstår inte varför det ska vara viktigt att tala med en prostituerad!?
Det vet väl alla hur det är ändå?
Eller vet ni inte det?

Frågan är snarare hur man ska lösa att det finns prostitution och om det ska behövas och i så fall i vilken form. Den lyckliga horan finns knappt. Finns hon så är det under någon period av sitt liv då det går bra och hon är bländad av att hon får in pengar om hon nu inte är missbrukare.

Det finns lyxprostitution men de som jobbar med det kan säja sej vara lyckliga och ha det som ett yrke men det är inte så hela livet utan det kommer alltid till en period då man ångrar sitt val och önskar det ogjort.

Vad grundar jag detta på?
Nej, jag har inte varit prostituerad själv som säkert någon kommer att fråga i kommentarerna. Jag har träffat och känt många kvinnor som prostituerat sej. Jag känner även män som går till prostituerade.

När jag var 16 år satt jag barnvakt hos en kvinna som gnodde på hotel i Stockholm. Hon satt i en hotellbar i slutet på varje månad för att hon inte hade matpengar.
Hon ville inte alls göra det men var tvungen enligt henne själv.

När hon hade fått napp så ringde hon hem till mej, den 16-åriga barnvakten och berättade att hon hade kund och jag fick skriva upp vart hon gick. Hon höll sej inom hotellet och fick betala en slant till bartendern för att han lät henne ragga i baren. Jag visste om hon hade ett kort samlag och skulle höra av sej inom en timme eller om det var en kund som ville ha en hel natt och frukostsällskap. Jag skulle larma om hon inte hörde av sej inom den tidsram hon gav mej. Jag den 16-åriga barnvakten!

Nu för tiden så säjer jag att jag var nog i det närmaste hallick åt henne utan att i min barnsliga oskuld veta vad jag gjorde då jag tog emot hennes prostitutions pengar som barnvaktslön.

När jag var 17 år så var jag ofta ute på stan och drällde och pratade med nattfolket. En av Sveriges kända filmregissörer och jag brukade käka korv ihop vid en grillkiosk nätter/tidiga mornar. Det var en samlingspunkt för såna som inte kunde sova, artister, tjuvar, prostituerade och vilsna ungdomar. En del drog vidare till svarta spelklubbar.

En företagare ifrån norra sidan av Stockholm brukade köra sin fru till horstråket, streetan. Han var ofta vid grillen och pratade med bland annat mej. Han lät frugan gå ett par varv på streetan för att hon skulle dra in lite bensin pengar till honom då hans firma gick dåligt. Hon var en mager tanig sak som aldrig sa något. Han käkade korv medan hon jobbade! När hon kom tillbaka till honom i bilen så satt hon där tyst medans han fortsatte att prata med folk vid grillen.

När jag var 18 år så bodde jag granne med en narkoman i Fruängen. Hon fick sitt missbruk betalt av sin pojkväns stöldraider. När han åkte in på kåken så fick hon lov att prostituera sej för att få pengar. Ibland så mötte jag henne i porten tidiga mornar. Hon grät och hade inga matpengar till sin hund. Jag gav henne ett par tior och senare på dagen så hade hon haft några kunder och gav mej pengarna tillbaka och ett fång rosor.

Jag blev ofta inbjuden till henne för att fika. Hela hennes lägenhet var fylld med stöldgods och då hennes pojkvän satt på kåken så hade hon inga kontakter att bli av med godset.
Det var pälsar ifrån affärer där dom gömt sej till stängningen och sen sprungit ut med så många pälsar dom kunde bära genom nödutgången. Det var en hel stereoutrustning dom stulit ifrån ett dansbandstrailer utanför ett motell.

En dag så frågade hon om jag ville ha en hund! Dom hade gjort inbrott i en hus och stulit en dräktig dobermanntik så hennes nyfödda valpar var inte ens kuperade. Ofta så var denna kvinna helt sönderslagen då hennes kunder spöade upp henne och ofta så förnedrade dom henne grovt. Jag såg en del av hennes kunder som även kom till hennes lägenhet.
Det var välklädda vanliga män. Hur kan man finna nöje i att köpa sex av en kvinna som det syns är missbrukare på flera hundra meters håll?

En före detta kompis till mej sålde sej via annons i DN.
Hon hade bara telefonsex men om kunden lockade och bjöd bra så åkte hon dit och hade sex med kunden. Hon var äcklad av det hela men det var bra pengar som hon sa. Hon köpte boutiquekläder och cigaretter. Hon var bara en tonåring då och jag tror att det här är något hon i dag vill förtränga.

När jag var i Amsterdam så fanns det ett reklamblad på hotell rummet om vad man kunde beställa, män, kvinnor, par, hudfärg, ring och boka.

Jag föredrar att det sker i kontrollerade former även fast det kan bidra till ett erkännande inte min åsikt när det gäller droger för det är att erkänna att det är ok att missbruka vilket kan leda till mera missbruk i yngre åldrar

En av min mans före detta kollegor köper regelbundet sex.
Jag har pratat med honom om det och han säjer att det är bara ett sätt för honom att slippa att bjuda någon på middag och sen inte få sex som betalning för middagen.
Han kör med helt öppna kort om vad han gör och tycker inte att han gör fel. Han vill inte ha någon flickvän och vill bara ha sex och då med en kvinna och inte med sin högerhand som han brukar skämta.

Han tror att alla dessa kvinnor som han ringer upp och som kommer hem till honom gör det som ett jobb och han har inga betänkligheter för att de gör detta och kanske till och med föraktar honom.

Jag förstår inte hur det kan vara upphetsande att ha sex med någon som aldrig skulle ha sex med en om de inte fick betalt! Detta gäller både män och kvinnor.

Ända sättet att slippa sexhandel som är för skadlig är att låta den bedrivas öppet och kontrollerat. Jag är emot det men att sopa det under mattan gör att kvinnorna som dras in i det med eller utan vilja åtminstone ska kunna känna en trygghet i sitt "jobb". Att åtminstone kunna kontrollera en del av den prostitution som finns så det inte ska vara lönsamt för hallickar.

Argumentet som att det finns de som inte kan få sex "naturlig" väg och att de måste få kunna köpa sex är något jag inte köper. Om jag inte kunde få sex med en annan människa så inte skulle jag köpa sex med någon som inte vill ha sex med mej för annat än betalning. Det är för mej så avtändande och jag hade hellre tillfredsställt mej själv.

Sex är naturligt men det är inte som att gå ut och äta och betala för sej.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 14 aug 2002 14:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: