sourze.se

Avgå, Jonas Thern!

Eller sätt dig ner och lyssna på dem som har större erfarenhet av fotboll i Halmstads Bollklubb än du har.

Matchen mot Sundsvall igår kväll kändes redan före avspark som en ödesmatch. Tre poäng, och Halmstad skulle få lite skjuts framåt. Både i tabellen och för självförtroendets skull.

Mina barn tittade på videofilm, men jag lyckades avbryta några gånger och gick in på Text-TV sidan 377 för att kolla ställningen. Första gången hade Pascal gjort 0-1. Andra gången hade Mikael Nilsson gjort 0-2. Scooby-Doo-filmen tog slut och nu borde matchen snart vara slut.

När sidan rullade fram var ställningen 1-2. Sundsvall hade gjort mål i 78:e minuten. Snöpligt, men som sagt, det kunde inte vara många minuter kvar.

Sidan flashar till. Sundsvall har kvitterat, 2-2 i 90:e minuten. Det är inte sant! Ännu en kryssmatch! Sjutton också.

Strax därpå blinkar det till igen. 3-2! Jag tror inte det är sant! Vad håller de på med?

Två timmar senare får jag se bilderna på Fotbollskväll. Mardrömsbilder. Speciellt den på Thern, som konstaterar att han fortfarande har styrelsens förtroende. Jaha. Men spelarnas? Och supportrarnas/publiken?

Mitt förtroende för Jonas Thern är slut. När Bollklubben stolt presenterade den nya tränaren och pratade om meriter så litade jag på dem. Nu undrar jag vad det är för meriter de pratade om. Hur bra han än var som spelare, så meriterar väl inte det till att bli en bra tränare? Titta på den allsvenska tabellen, längst ner.

Jag har hört att det är meningsskiljaktigheter inom truppen. Bra spelare har blivit nerflyttade till B-laget för att de har tyckt annorlunda än Thern. Det tycker inte jag tyder på någon bra ledarstil.

Det är KRIS, Bollklubben. Det är dags för omstrukturering. Antingen får ni plocka bort tränaren, eller få honom att inse att det är dags att söka sig tillbaka till rötterna. Det går inte att ha en nya laguppställning inför varje match. Det funkar inte att flytta om spelarna på flera olika positioner. Det tyder på en osäkerhet som naturligtvis sprider sig ända ner i gräset på Örjans Vall.


Om författaren

Författare:
Sanna Parkell

Om artikeln

Publicerad: 13 aug 2002 13:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: