sourze.se

Skrivkramp... igen

Bara för att visa att jag fortfarande lever.

Jag öppnar Word igen och stirrar på dina vita, blanka sidor. Skrivkramp är verkligen en fysisk kramp och jag vet att det inte är första gången jag skriver om det. Men det är så jag brukar tänka: "Sätter skrivkrampen in, så skriv om skrivkrampen om det är allt du har." Och nu stirrar jag på ett antal rader som trängs på översta delen av sidan. De känns upptryckta av tomrummet, totalt dominerade av allt det vita där under, som om de inte får plats någon annan stans. Min skrivkramp gör att jag vill slå på något, så jag hamrar på tangentbordet tills jag kommer på att det faktiskt kan gå sönder. Sen suddar jag ut de oförstådda raderna och fyller de med förståelse för min sjukdom. Ja, det är bra. Det ordnar sig och jag stirrar på mina fingertoppar och tänker att huden där kanske är för tjock för att kunna förmedla tankarna ner på tangentbordet och ut på pappret i den elektroniska världen som datorn hyser i sitt innandöme. För jag spelar gitarr ibland och då uppstår det valkar på fingertopparna. Förhårdnader. Pansarskal. Men jag vill inte skära av dem, för det vågar jag inte och det känns dessutom alldeles för drastiskt och "titta vad jag är svår som skär mig i fingrarna". Sen ringer en kompis som säger att nu ska vi ut i solen och bada och sen berättar han att hans Interneträkning är på tok för hög och att alla dessa små surfstunder, nån minut där, nån timme där, klumpar ihop sig bakom medvetandet och dimper ner i fysisk form av ett papper i brevlådan där tiden blivit pengar som blir ett tomrum på kontot som måste fyllas med lönearbete som man egentligen bara vill spy på. Helt plötsligt kommer man till insikt att tidsfördriv kostar pengar om tidsfördrivandet ska vara någorlunda nöjsamt. Jag sa att jag egentligen inte ville bada, men okej, det är ett tidsfördriv som förhoppningsvis genererar i alla fall ett eller två leenden och kanske ett och annat infall eller en idé till något att skriva. Kanske kan jag där hitta mitt botemedel för skrivkrampen. Sen går jag in på Sourze för att publicera texten bara för att visa att jag fortfarande lever.


Om författaren

Författare:
Arvid Jurjaks

Om artikeln

Publicerad: 08 aug 2002 15:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: