sourze.se
Artikelbild

Skjut mammorna

Att vara mamma är inte detsamma som att vara kvinna. En mamma är en personlighet som en kvinna träder in i efter det att hon fått barn.

Mammor borde skjutas. Enligt många psykologiska skolor så är just mammorna de största bovarna. Jag vet inte hur många liv de har förstört genom historien. Och inte heller hur många till de kommer att förstöra. Så för världens bästa; skjut mammorna!

Visste du förresten att om mammorna inte finns där för sina söner vid 3-årsåldern så kan sönerna bli massmördare? Det är sant. Snacka om makt. Varför använder sig kvinnor aldrig av det som hot eller argument för bättre betalt på jobbet? Det finns många situationer där kvinnor är fysiskt i underläge, men det här, snacka om möjligheter.

"Får jag inte bättre betalt så skiter jag i min son och han lär inte glömma vems fel det var att jag sket honom".

Det är makt.

Anorexi, ett hemskt tillstånd som oftast drabbar unga flickor kvinnor. Enligt många så är orsaken ofta mamman. Hon har varit en dålig förebild, haft för höga krav, gett sin dotter en dålig självbild. Undra hur en mamma kan ge sin dotter någon självbild överhuvudtaget. Hon är ju en mamma, inte kvinna. De kvinnliga förebilderna finns överallt, där behöver inte mamman komma in och störa. Låt flickan utveckla sin egna bild med hjälp av de mallar som finns att tillgå i olika veckotidningar.

Att vara mamma är inte detsamma som att vara kvinna. En mamma är en personlighet som en kvinna träder in i efter det att hon fått barn. Sedan är det oftast kört. Vägen tillbaka till kvinna verkar vara stängd för gott. Det finns de som lyckats, men de har fått betala ett högt pris för det. Och så finns det kvinnor som inte riktigt lyckas med att bli mammor, dåliga mammor. De är ofta unga, alltså saknar erfarenheter. Sminkar sig fortfarande som om de aldrig sett smink förut, går gärna ut under helgerna med sina kompisar och låter pappan vara hemma och "passa" barnen. Ja, du har säkert träffat dem, eller kanske rent ut av känner någon.

Samtalsterapeuterna som i dessa dagar tjänar ohyggliga summor på alla förstörda döttrar. De som vuxit upp behöver nu hjälp att bli av med sina mammor. De behöver hjälp med att inte bli som sina mödrar. De vill helt enkelt inte vara mammor. Är det ett gott tecken eller ska vi bli oroliga? Män blir massmördare, våldtäktsmän, mammorna kan visa vägen, indirekt, till en massa dåliga saker. Krig, kan vi hålla mammorna till svars för det? Om vi ändå kunde.

Mammornas roll i barnens formning är ändå ganska mild om man ser till hur pappor kan förstöra ett barn. Men någonstans är det mer förklarligt, för bakom varje pappa finns en mamma. Tyck synd om förövaren, han som våldtog sin dotter och slog ihjäl sin son. Hans mamma gjorde ett jävligt dåligt jobb med att forma honom. Kan det vara så lätt? Enligt vissa är det nästan så lätt, visst finns det en djupare konflikt men ändå, mamman kommer upp till diskussion likt förbannat någon gång.

Dessa vissa, de som "kommer på" varifrån vi skapas och formas är självklart män. Hur skall det tolkas? Måste jag svara på det? Så de har tagit makten från kvinnorna, de har gjort det ganska snyggt måste jag säga. Deras syn på livet är ju accepterat världen över, vi lever efter dessa "skolor". Kvinnor jobbar efter det, till och med mammor gör det. Så det är nog dags för ett upprop. Män! ta mammarollen ifrån kvinnorna, låt dem bli kvinnor igen! Det är för världens bästa så klart :-


Om författaren

Författare:
Mattias Ander

Om artikeln

Publicerad: 22 jul 2002 11:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: