sourze.se
Artikelbild

Pippa dig röd!

Det är valår. Då ska budskapet ut. Detta görs på många olika sätt i detta nu.
Under Almedalsveckan på Gotland, delar socialdemokraterna ut kondomer till folket för att på så sätt fiska röster.

"Sossar satsar säkert", står det på förpackningen.
En riksdagsledamot som glatt delade ut dom sa i TV att detta är ett sätt att nå förstagångsväljarna.
"Det är en kul grej och tycker ungdomarna att det är en kul grej röstar dom säkert på oss."

Som vanligt när det är valår. Som ung väljare förväntas man rösta på det som är kul.

Första gången är alltid lite pinsam, man vet inte hur man gör och man är nervös. Det är inget man vill minnas, ej ens prata om och frågan är om första gången ens är kul. Men en politiker tror ändå på den modellen.

Ung är lika med dum. Är det bara tillräckligt kul och fnissigt, ska dom nog rösta på just oss utan att dom ens vet varför. Vågar dom stoppa drulen i mörka vrår, vågar dom små liven nog även stoppa kuvertet i springan och rösta. Helst på det partiet som gav dom det roligaste. Och här öppnas ju möjligheten för moderatspiralen, centerglidet, folkpartipessaren, miljökalsongen, kristdemokratdildon och vänsterpillret.

Vinner dom valet vet vi varför. Då är det väl på grund av kondomerna.

Dom blir helt enkelt partiet som folket knullade till makten. Så sjukt det låter, med det måste ju vara så dom tänker och hoppas när dom nu svettigt värre försöker få generade ungdomar att ta emot sossekondomen.
- Älskling, i kväll ska vi göra det med sossarnas. Om du vill kan vi ta missionären, den är ju gammal och traditionell.

Och om den spricker är det väl meningen att vi ska påminnas om barnomsorgen, där det numera är lika trångt som i kondomen när det väl har avfyrats en salva.

Den är säkert lika svår att få på som en Profil och avbrottet under påklädningen är säkert lika pinsamt som när man upptäcker att den enda man har kvar är den med banansmak. Men då finns kanske möjligheten att diskutera vård, skola och omsorg istället. Och får man inte upp den kan man alltid skylla på skattetrycket eller öppna till en politisk debatt där i sängkammaren. Alltid är det någon som blir upphetsad.

Se upp! Nu kommer jag i sossarnas!
Det var så skönt igår natt att jag nu bestämt mig för vad jag ska rösta på. Jag ska rösta på...

... Gud, hjälp vad var det nu dom hette? Har dom tänkt på att vi kanske inte ens minns när vi väl ska rösta? Och är man förstagångs, ja ni vet, då har man med stor sannolikhet slängt förpackningen djupt ner i grannens soptunna för att inte mamma ska hitta skräpet.

Och då blir det kanske näcken som får alla röster.

Kanske är det lika bra det. När man ser honom sitta där alldeles naken i en kall bäck, inser man att han i alla fall tar sin uppgift på allvar. Näcken är i alla fall seriös.

Han kan spela fiol till bäckens brus och förstår att han skulle stöta sig med politikerna ifall han en dag dök upp blöt och naken i plenisalen. Därför håller han sig borta från det han inte ska syssla med. Och just därför kommer näcken att bli den stora vinnaren i höstens val.


Om författaren

Författare:
Kjell Eriksson

Om artikeln

Publicerad: 11 jul 2002 09:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: