sourze.se

Back in the loop!

Det går runt, runt, runt... Frågan är om man kommer att komma någonstans.

Det var nog runt midsommar som jag började undra vad det egentligen var frågan om. Utan att blinka hostade jag upp trehundra svenska riksdaler för ett flak öl på Systembolaget i Gnosjö. Det fanns ingen tvekan där inte, trots att jag mycket väl visste att jag egentligen inte hade trehundra kronor. Kanske var det för att jag visste vad jag skulle ha ölen till. Ja, de skulle ju helt sonika drickas upp. Varken svårt eller konstigt. En prenumeration på Sourze däremot. Det vet man aldrig vad det slutar med.

Men det var i alla fall då jag började undra... som sagt. Min förra prenumeration på Sourze gick ut i vintras. Jag brukar smyga mig in på sidan ibland, kanske fälla en kommentar till någon text, och sen ägna mig åt fåfängt läsande av mina gamla texter eller bara läsa rubrikerna på de nyinkomna. Och aldrig har jag slutat dividera om huruvida jag har råd att skaffa mig en ny tvåmånadersperiod på Sourze eller inte.

Så när jag stod där utanför Systemet med en aldrig tidigare så tom plånbok började jag fundera än en gång över varför jag ansåg mig själv ha råd att köpa öl när jag under flera månaders tid gång på gång hade kommit fram till att jag absolut inte har råd att skriva på Sourze. Kanske, tänkte jag, är det av den anledningen att Sourze är föremål för mycket ångest, självplågeri, vita sidor och allmänt jävla lidande. Men sen kom jag helt riktigt fram till att samma sak gäller alkoholen, som utan tvekan, om det vill sig illa, kan vara föremål för så in i helvetes mycket allmänt jävla lidande.

Så, det jag kom fram till var som följer och det är nu katten kommer fram till den heta gröten: om jag har råd att köpa öl, så har jag fan ta mig råd att skriva på Sourze också. Det är därför jag nu helt handlöst har kastat mig in i hetluften utan vare sig pengar eller några upplägg till texter. Dessutom har jag numera bara ett ynkligt litet modem, vilket förmodligen kommer att kosta mig skjortan. Men det är väl så det ska vara. Jag får lita på min inspiration och mitt brev till A-kassan i vilket jag begärt omprövning av beslutet om att inte ge mig någon arbetslöshetsersättning. Med min härliga förmåga att finna inspiration jag såg den under smutstvätten senast och storartade list ska jag nog lyckas med de bägge konststyckena.

Så, vad finns det mer för meningslöst pladder att framföra för att kunna fylla denna trevande comebackartikel? Inte så mycket mer kanske... Men, kära läsare, bered er på en storartad återkomst!

Det där sista uttalandet får ni ha lite överseende med... Vi får helt enkelt se vad som händer. Jag är i alla fall tillbaka... om det nu är någon som kommer ihåg att jag över huvud taget var här.


Om författaren

Författare:
Arvid Jurjaks

Om artikeln

Publicerad: 11 jul 2002 15:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: