sourze.se

Pappaledighet ger långa förhållanden

Eller hur var det nu med hönan och ägget?

Ibland förstummas man av de slutsatser som dras i olika undersökningar. Nu senast förkunnade av braskande rubriker i Aftonbladet. Om mannen är pappaledig minskar skilsmässofrekvensen och förhållandet blir bättre är "forskningsresultatet" i doktorsavhandlingen.

Det är ingen som har funderat på att det kan vara tvärtom? Om förhållandet är bra är mannen pappaledig.

Vad tyder det på när en man är pappaledig? Teorierna varierar naturligtvis med vilken inställning man har. Kvinnor har lärt sig att ställa krav, säger sociologen Livia Oláh apropå pappaledighet. Ja i så fall tyder det väl på att man är gift med en krävande kvinna om man är pappaledig.

Min egen teori är tvärtom att män har lärt sig att ställa krav. Då tyder en pappaledig man på en man som prioriterar relationer och nära och kära, en man som förstått vad som är viktigt i livet. Tror fan att förhållanden håller när man har ihop det med en sådan karl!

Forskningsresultatet kanske borde vara; en relationsinriktad man ger ett bra förhållande och dessutom en pappa som ser till att vara pappaledig.

Är det resultatet värt en doktorshatt?


Om författaren

Författare:
Anna Linusson

Om artikeln

Publicerad: 27 jun 2002 09:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: