sourze.se

Töntpartiet vill människorna väl

Folkpartiets nuvarande partiledare Lars Leijonberg kan närmst beskrivas som en rikstönt. En menlös liten gubbe med läspande sävlig stämma och nervöst sätt. Ändå är han Sveriges största hjälte.

Som alla vet så rullar det främlingsfientliga vågor in i Europa just nu. Det började i nationella småpartier och har nu letat sig upp i den etablerade politiken. Först på riksnivå med Le Pen och Pia Kärsgård och nu på EU-nivå. När EU-länderna möts är det för att diskutera hur vi på effektivaste sätt ska stoppa utomeuropéer att komma till Europa, inte på vilket sätt vi kan hjälpa dem. Man vill bli av med den illegala invandringen. Skicka ut militärer och mota iväg dom bara. UT MED DOM som Expressen skulle ha sagt.

Det här är så klart att ta tag i fel ände av problemet. Man går på symtomet och inte orsaken. Hur kommer det säg att dessa människor kan sälja sina barn för att få pengar till den dödsfariga resan i en container i en lastbil eller i ett sjöovärdig båt. Är inte det tecken nog på hur desperata dessa människor är? Utsätter man sig för det här om man inte ser det som sin sista utväg? Knappast. Det borde vara självklart att hjälpa dem stället!

Sverige kommer att få problem med tillväxten om inte vi blir fler snart. De här kan de flesta ekonomer och samhällsvetare hålla med om. Om inte vi kan få hit fler människor som vill köpa mobiltelefoner, starta eget, betala skatt eller jobba i serviceyrken kommer ekonomin bara att gå neråt. Med andra ord. Vi måste ta in fler invandrare. Vi måste utnyttja dessa människor som en resurs och inte ett problem.

Att ta hand om människor som har det svårt trodde man kanske satt djupt i det socialdemokratiska Sverige. De uttalanden som Göran Persson gjort i flyktingfrågan och i frågan om arbetskraftsinvandrig den senaste tiden har visat något annat. Han använder samma problemformulering som den klassiska rasisten. Samma som Pia Kärsgård i Danmark.

"Innan vi tar in fler måste vi få våra egna i arbete" satt Göran Persson och sa till Lars Adaktusson i Agenda. Jag rös till ända in i själen. Underförstått: "De kommer hit och tar våra jobb" eller vadå Persson? Vad menar du?

Men Persson är inte ensam. Alla politiker undviker debatten. Alla utom en. Lars Lejonborg. Han hugger till. Visar att det här är inte något vi håller med om. De andra partiledarna blev jättearga. Varför pratar han om det här? Är det inte att ge rasist-Pia-Kärsgård för mycket utrymme? Men jag undrar: Hur tiger man ihjäl en politiker som redan sitter i maktposition? Det går inte. Lars Lejonborg agerar som en människa. Till skillnad från er som tiger.

Alla politiker utom Lars Lejonborg har fattat fel. Svenska folket vill ha en politik med medkänsla för andra människor. Inte bara för de som är födda i Sverige. De kommer rösta därefter. Så fortsätt Lasse och gå på dom bara. Vi håller på dig och jag kommer rösta på dig i höst om du fortsätter agera!


Om författaren

Författare:
Caroline Persson

Om artikeln

Publicerad: 25 jun 2002 17:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: