sourze.se

Pensionärer, låna ut er röst i valet!

En samlad protest från pensionärskollektivet vid höstens val kan tvinga Göran Persson att fullfölja löftet till pensionärerna att allt ska återbetalas "krona för krona".

Det finns över två miljoner väljare som är pensionärer. De kan knappast stillatigande åse hur regeringspartiet nu definitivt bryter Göran Perssons stolta löfte att återbetala allt, "krona för krona", som han tog från pensionärerna under 90-talet genom manipulationer med basbeloppet.

Genom den intensiva debatt som förts på tidningarnas insändarsidor under de senaste två åren har pensionärerna blivit medvetna om sin maktposition som väljare. De sätter inte sin egen rösträtt ur spel genom att – trots det svikna pensionslöftet – fortsätta att rösta med samma parti.

Rösttroheten hos pensionärerna är av tradition mycket hög men frågan måste ändå ställas om den verkligen är så hög att partierna i detta fall regeringspartiet, som är det enda parti som givit ett bestämt löfte kan bete sig hur som helst i en bergfast tro att deras väljare ändå röstar på dem...

Hittills har partierna talat tyst om det brutna pensionslöftet. Endast vänsterpartiet och SPI Sveriges pensionärers intresseparti har klart uttalat att de stöder pensionärernas krav på återställande av pensionsnivån plus tio procent och retroaktiv återbetalning av sänkningen under 90-talet.

Vågar vi hoppas att övriga partier ska ta upp frågan i den kommande valrörelsen och ge pensionärerna besked? De måste ju ändå vara medvetna om att många pensionärer - oavsett hur de tidigare röstat – den här gången är villiga att ge sin röst, eller åtminstone tillfälligt låna ut den, till det parti eller de partier som klart deklarerar att de vill kompensera pensionärerna för de förluster de tvingades till under hela 90-talet.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 18 jun 2002 10:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: