sourze.se
Artikelbild

Småaktighet med VM som vapen

Jag bryr mig inte om fotboll... eller hockey... eller annan sport. Jag blir inte slaktad på ledarplats som fisförnäm överklass-stropp för det.

Ann Söderlund och Andreas Ekholm sparar sannerligen inte på krutet *. Horace Engdals ointersse för fotboll har fått dem att se både blodrött och scharlakansrött... och förmodligen en smula neonrosa också.

För se ointresserad av fotboll, det får man inte vara... för då kommer ordföranden i Folkets Domstol - allas vår Ann - och utnämner Horace till "fisförnäm" på ledarplats bara för att han inte bryr oss om "folkets glädjeämnen", ivrigt påhejad av rådmannen Andreas som slänger in ett "stropp" och sedan raljerar i långa irrelevanta artiklar bara för att ordet "landsortsbo" råkade dyka upp snacka om att hänga upp sig på detaljer.

Men jag håller med Horace... jag är som han inte heller särskilt intresserad av Fotbolls-VM... eller Ishockey-VM... eller OS... eller... ja vad f-n som helst i sportväg ärligt talat. I skrivandes stund vet jag inte ens vilka som vann senaste hockey VM. Sverige fick medalj... tror jag. Men jag är inte säker. Brons blev det va? Så mycket bryr jag mig.

Och jag SKITER nästan helt i fotboll. Av matchen idag såg jag de sista 10 minuterna eftersom det står en TV i fikarummet. Resten av matchen struntade jag i. Är jag också en överklass-stropp då för att jag inte bryr mig om "folkets glädjeämnen"?

Nä knappast. Jag är en ogift IT-arbetare i lägsta ledet. Ingen akademiplats. Ingen hyresrätt i Stockholm. Har aldrig varit med i "fintidningen" Månadsjournalen. Mig skulle de aldrig få för sig att kalla "stropp" eller "fisförnäm" bara för att jag skiter i "folkets glädjeämnen".

Det Ann och Anderas istället har gjort är att de har tagit chansen att få drämma till ett hatobjekt: en så kallad överklass-människa. Att det skulle ha något att göra med fotboll tror jag inte på för fem öre. Det är bara ett dåligt förklätt argument för att få köra med småaktigt arbetarklass-snobberi. Hade JAG tidigare sagt att jag skiter i fotboll, då hade de inte brytt sig. Men en akademiledamot... hå hååå! Då gnuggas händerna och munnen vattnas. Nu djävlar ska han få, han den där överklass-skiten!!! Det enda de behövde var en öppning: fotbollen.

Ahaaa!!! Så han bryr sig inte om fotboll! Då sitter han säker där med sin gåslever och champange och fnyser åt Folkettm och betraktar dem som "byfånar". Jo då, titta! Han skrev "landsortsbor"! Det är bevisat, han är en överklass-stropp, jo då det är han! Han föraktar oss, det gör han! Han bryr sig bara om sina nobelpristagare. Då kan vi hata honom tillbaka! Hata i massor och mängder! Haha, vi hade rätt hela tiden. Överklassmänniskor är skit. Skit är de!

Och allt Horace sade var att han intresserar sig inte så mycket för fotboll. Hur småaktig kan man bli egentligen?

* Bäst att inte nämna Lena Vikbergas sena inlägg för då blir jag väl anklagad för mobbing igen.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 12 jun 2002 12:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: