sourze.se

Strandraggarfenomenet

Nu så, nu är dom uppumpade och peppade till att gå ut och ta er.

Dom riktiga karlarna.

Ja, du vet dom killarna där med stor och hårig bringa som går fram till den mest attraktiva kvinnan och säger nåt perfekt i stil med:

- Hey baby, wanna join me?

Jaa, det är ju inte alla som kan det. Nej, bara de äkta strandraggarna. Fast varje bakom stjärna finns det ju tre förlorare. Sjölejonen som jag då syftar på.

Just nu när sommaren har startat för de flesta ungdomar och en del vuxna exempelvis de svettiga arbetarna så börjar folk ta sig mer utåt stranden. Många desperata
30-åringar som tillbringat vintern på gymmet för att pumpa sig, känner sig nu färdiga. Ja, som det i en socialarbetares käft hade uttalat det: Sökaren ska finna sitt mål.

Vad kännetecknar då en strandraggare ja, sjölejonen också?

Hm, hårig bringa, stort parasoll, en flaska champagne men det går bra med öl. Vad som också behöver inskaffas innan man sätter igång är att ha ett par fina badshorts. Fast inte till och bada i, utan mest för syns skull. Och det skadar ju inte om de är av något exklusivt märke som D&G, eller BOSS men det är ju gubbmärke Kristoffer.

Ja, jag ska komma till poängen.

Så ligger de där hela sommaren och vilar sig och försöker bränna in lite sol på deras likbleka ansikten. Ja, kanske inte de som tillhör den yngre varsionen av dem, för de har ju redan upptäckt att det finns BUS.

- Va?

- Brun utan sol.

- Jaha...

Eller också om man är riktigt duktig kan man ju köpa
10-kort på solariet. Men det är bara för de riktigt inbitna.

Men sola är ju inte den stora poängen.

Nej, det är ju naturligtvis de vackra brudarna. Men ligger de verkligen på stranden? Den största delen är nog alla barnfamiljer, och de är antagligen rätt så gifta. Ja, rätt så i alla fall.

Undra hur många misslyckade raggningförsök jag hinner spionera in i sommar.

Simma lugnt!


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 11 jun 2002 12:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: