sourze.se

Stoppa idiotiska jippon i Stockholm

Igår tog det 55 minuter att köra från söder till gärdet, en resa som vanligen tar 10 minuter. Allt på grund av ännu ett idiotiskt stockholmsjippo förlagt till centrum.

Om man lever och bor i Stockholm så uppskattar man vår "pärla" för vad den är. En av Europas absolut vackraste städer, med grönska, vatten och landsbygd alldeles inpå knuten. Vacker arkitektur och en sanslös sommarstämning så fort värmen anländer varje år.

Något som gör mig alldeles matt däremot är dessa förbannade jippon som förvandlar Stockolm till något slags Kiviks marknad. Det började med Vattenfestivalen för några år sedan. Som i mina ögon förändrar vår vackra huvudstad till något slags tivoli, med blöta, fulla människor som raglar omkring utmed huvudstadens gator under någon vecka i augusti varje år.

Och nu har vi det här förbannade 750 års jubilieumet som gör att Stockholm inte ens går att ta sig igenom med bil, utan man tvingas köra runt hela jävla stan bara för att ta sig till Gärdet.

Mitt förslag är enkelt: Flytta ut alla festivaler utanför tullarna, om vi nu måste forcera människor till huvudstaden för billig öl istället för dess naturliga skönhet.

Enskedefältet, Drottningholm, Alby eller Rågsved har stora öppna fält. Och kan behöva ha lite kul.

Det är väl inte för inte som Kiviks marknad ligger utanför byn, inte mitt inne i den? Då slipper vi Stockholmare drabbas av skiten och allt den drar till sig.


Om författaren

Författare:
Thomas Eriksson

Om artikeln

Publicerad: 05 jun 2002 12:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: