sourze.se

SOS - Vi blir psykopater!

Gemensamt för psykopater är att de vuxit upp utan kärlek.

Över hela världen ökar andelen psykopater och psykiskt sjuka. Även i Sverige. Varför? Kan det delvis bero på brist på kärlek under de tre första åren i livet? Forskarna vet nu att brist på kärlek under de första åren i livet kan medföra svåra psykiska störningar.

Svenska föräldrar är grundlurade. De tror att dagis är viktigare för barnen än de själva.

I trettio års tid har svenska föräldrar lurats att tro att dagis är det viktigaste för barnen. Nu måste de på nytt få lära sig hur oerhört viktiga de själva faktiskt är för sina barn.

"Attachment parenting" är en internationell rörelse för att lära föräldrar ett bättre föräldraskap.

"AP är ett förhållningssätt till barn som bygger på att skapa en trygg, lugn och varaktig relation med barnet genom att möta och tillfredsställa deras behov av närhet, trygghet och relationer. Som en effekt av att barnet växer upp med trygga relationer så kommer barnet att bli tryggare i sig själv. Det här förhållningssättet kräver en konsekvent, kärleksfull och ansvarstagande vårdnadsgivare, speciellt under de första tre åren i livet." Citat från AP:s svenska hemsida.

Runt om i världen behöver föräldrar få lära sig hur de ska bli bättre föräldrar för sina barn. Det behövs även i Sverige.

Men Sverige behöver också en barnvänlig regering som inser att barnens behov måste prioriteras. För vår folkhälsas skull.

I dagens Sverige har, som vi alla vet, "jämställdheten" blivit det högst prioriterade. Barnen ses som ett hinder för vuxna människor att förverkliga sig själva och ska därför stoppas undan på institution så tidigt som möjligt. Barnens behov har satts på undantag.

Socialdemokraterna tvingar idag fattiga LO-familjer att lämna sina barn till dagis två år för tidigt. Det kan liknas vid legaliserad barnmisshandel. De rika kan skydda sina barn. De kan ge sina barn den bästa starten i livet. Med hjälp av sina höga löner kan de låta en förälder försörja familjen, medan den andra vårdar barnen. LO-folket har inte denna möjlighet. Deras barn får därför en sämre start i livet.

Denna orättvisa har sossarna valt att blunda inför. Press och media går socialdemokratins ärenden och tiger. Ingen tidning, inget TV-program har hittills haft modet att ta upp detta. Det kan kallas censur och ett undertryckande av det fria ordet.

Jag undrar om liten artikel på Sourze kan göra någon skillnad. Läsarna på Sourze är väl för unga och maktlösa för att kunna påverka.

Vi måste skapa ett samhälle där alla föräldrar får valfrihet. Lika självklart som rätten att välja dagis nu är, lika självklart måste det bli att välja att få dagispengarna och själv vårda sina barn. Den som prioriterar sina barn, i åtminstone tre år, bör få del av samma ekonomiska och sociala trygghet som alla andra arbetande människor. För barnens skull. För allas vår skull. För vår psykiska hälsas skull. Vi vill väl inte bo ett land där en stor del av befolkningen är psykopater och psykiskt sjuka?

Vad som behövs är en dundrande protest, som väcker det slumrande svenska folket.


Om författaren

Författare:
Monica Bodling

Om artikeln

Publicerad: 04 jun 2002 14:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: