sourze.se

Fred Flinta och Carola sant!

Carola är politiskt korrekt och förnekar Fred och Wilmas existens. Det hjälper inte. De lever inom oss.

Carola blir förbluffad över mina påståenden att kvinnor föredrar en man som är henne överlägsen. Om en kvinna har två män att välja mellan, en är intelligent den andre är under medel-begåvad. Vem väljer hon? Eller om hon efter några år upptäcker att mannen inte är lika intelligent som hon själv? Om de aldrig kan föra en intelligent diskussion? Är det troligt att hon stannar hos den mannen resten av sitt liv? De flesta skilsmässor initieras faktiskt av kvinnan.

Idealiskt är väl om båda står på samma nivå. Jag tror dock att mannen har lättare att leva ihop med en kvinna som står under honom i intelligens än vad en kvinna har. Mannen har ingenting emot att vara den som jobbar hårdast och tjänar mest pengar. Jag tror att det har att göra med hans "beskyddarinstinkt" gentemot kvinnan och barnen. Kvinnan är inte alls lika nöjd med att vara överlägsen sin man. Då föds föraktet hos kvinnan, medvetet eller omedvetet.

Mannen måste alltså kämpa för att bli "godkänd" av kvinnan. På stenåldern genom att komma hem med mat. Idag måste han klara både det manliga och det kvinnliga. Han ska gilla att byta blöjor och hämta och lämna barn på dagis, och handla hem mat och sköta tvättmaskinen. Klarar han inte det med ett glatt leende på läpparna, ligger han illa till. Det är trots allt kvinnan som oftast bestämmer i hemmet, eller hur?
Jag finner ingenting i Carolas artikel som motsäger mina teser. Att bli upprörd är inget motbevis.

Carola säger att visst är vi olika, men menar att allt är inlärt utifrån, inget kommer inifrån beroende på om vi är kvinna eller man.
Det finns undersökningar som visar att män och kvinnor använder sina hjärnhalvor olika. Vi har ibland svårt att förstå varandra för att vi talar olika. Männen är mer logiskt analyserande, kvinnor mer känslosamma. Det finns säkert fler medfödda skillnader. Det vore väl konstigt annars, eftersom varje cell i vår kropp vet vilket kön vi tillhör. Men samtidigt finns det förstås inlärda skillnader. De flesta säger diplomatiskt att det finns både medfödda och inlärda skillnader. Att kategoriskt påstå att alla skillnader är antingen eller är inte riktigt trovärdigt.

Att följa med strömmen och vara politiskt korrekt är aldrig en garanti för att man har rätt. Jag tror alltså att Fred och Wilma fortfarande lever inom oss, fast vi ska helst inte ska låstas om att det är så.


Om författaren

Författare:
Monica Bodling

Om artikeln

Publicerad: 31 maj 2002 12:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: