sourze.se

"Jumpamajjens" sista ? ord

Peder Jonstorp verkar sitta illa till, men via diverse kanaler har undertecknad lyckas komma över hans senaste anteckningar som han hotar är hans sista. Jag säger: stå på dig, Peder!

"Om jag kan få litta uppmärksamhet så heter jag alltså Peder Jonstorp och är lärare i idrott och hälsa, klass 7-9, Malmö. Än så länge i alla fall. Det verkar inte riktigt som om skolans rektor riktigt uppskattar egna initiativ. Det har mumlats i skägget om "misshandel" och "egenmäktigt förfarande" och "stöld", och ingen lyssnar ordentligt när jag förklarar att den där hopplinten bara råkade hamna i mitt baksäte.

Jag känner mig motarbetad från alla håll, fogden tycker jag ska deklarera, "bylingen" tycker jag ska inställa mig på förhör, och min före detta fru tycker jag ska sluta ringa hotfulla samtal om natten. Och i vanlig ordning tycker ingen att dom ska behöva lyssna litta på vad jag har att säga om saken.

Men jag vore inte Peder Jonstorp, gymnastikdirektör, attackdykare i reserven, boxningstränare, handbollstränare och farsa på stan, om jag inte bestämt mig för att slåss. Jag har byggt ett skyttevärn nere i tvättstugan i mitt hyreshus nu. Här sitter jag och förbereder mig på attack och sover i femminuterspass och håller mig vaken genom att samla mina tankar i skrift och dunka mitt huvud rytmiskt mot kakelväggen. Jag har förklarat tvättstugan för kärnvapenzon, målat dörrlisterna med kaninblod och börjat försök med att klyva atomer i torkskåpet. Dom jävlarna tar mig aldrig levande!

Som jag sa till Lövis och Lövis - min gisslan - förra veckan när dom försökte slå upp dörren med luckan till en av tvättmaskinerna: dom som inte är med Peder är emot Peder. Som tur var hade jag mixtrat litta med elaggregatet så dom fick sig varsin kyss när dom försökte bräcka upp luckan. Dom sover så sött nu här bredvid mig. Dom har sovit sen förra fredan. Dom är så vackra när dom sover. Vilopulsen är nere på noll och ögonen blickar så tankfullt mot taket. Jag vet att dom är med mig. Jag har gjort så mycket för dom. Jag har hållit dom från gatan med allt våld och alla slagsmål och "råkurr". Jag har lärt dom uppercuts och halvnelsons och litta karate. Dom ser så tacksamma ut där dom ligger i osorterade högar innanför dörren.

Det här kan bli det sista jag skriver. Mitt matförråd - två flaskor proteindryck - börjar sina och luddet från torktumlaren innehåller ytterst få näringsämnen. Om jag förtvinar här nere vill jag att lille Kurt ska ha min samling medecinbollar och lille Kevin min skivsamling Svenska skidlandslagets "De´ e´ bar´ å´ åk´" och Svenska hockeylandslagets "Nu är det hockeyfeber". Men tro inte att jag är "knäckt"! Om ni kommer för att "bråka" med Peder Jonstorp, ska ni veta att följande gäller:

1 Tro inte ni kan sätta er på mig!

2 Tro inte ni kan köra över mig!

3 Tro inte ni kan jamsa med mig!

4 Tro inte ni kan jävlas med mig!

5 Tro inte ni kan "terra" mig!

6 Tro inte ni kan dominera mig!

7 Tro inte ni kan sätta er på mig! anteckning: om jag kommer ut ur det här, måste jag verkligen skaffa synonymlexikon!

Blir jag fri härifrån och rentvådd från alla orättvisa anklagelser, ska jag äntligen förverkliga min dröm om att ge mig ut på en så kallad värstingresa. För några år sen fick jag litta anslag från kommunen för att göra en sån, men sen jag väl införskaffat båten räckte "stålarna" bara till att ta två av killarna - Lövis och Lövis - i min gamla "kärra" ut till kärnverket i Barsebäck, där vi grillade lite och sen körde hem.

Nu ska det däremot bli annat ljus i källan! Inga spel för gallerian här inte! Här ska ingen berida några kurståg mot Peder Jonstorp inte! Jag ska ta alla killarna med på värstingresa! Vi ska ut på dom sju haven och kapa varenda jävla fregatt! Alle man till rors! Klart till drabbning! Nu prejar vi galeasen! Nu kapar vi hela den spanska armadan! Papegojan på axeln och träben på! Femton gastar på död mans kista, hej och hå och en flaska med rom! Ur vägen, Peter Pan, din jävla alv!

Oj, vad gott det skulle vara med lite mat nu. Jättegott verkligen. Jag är så hungrig. Jättehungrig. Gud vad hungrig jag är. Jag har svårt att se klart. Killarna borta i hörnet börjar lukta litta. Har dom inte vaknat i morron så..."

Peder Jonstorp, "jumpamajje",
genom


Om författaren

Författare:
kalle lind

Om artikeln

Publicerad: 28 maj 2002 17:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: