sourze.se
Artikelbild

Mötet med Sverige

Man står bara där i mitten och vet inte vad man ska göra.

Sedan två år och sex månader har jag bott i Sverige. Jag var femton år gammal, när jag kom hit. Jag hade knappt hunnit öppna mina ögon och se världen, på väg att bli vuxen.

Under den här tiden hände det så mycket. Mitt liv förändrades, ett nytt land, nytt språk, ny kultur, nya människor och ett nytt samhälle. Jag kommer från norra Irak Kurdistan, från en ganska stor stad som heter
Duhok.

Jag kom hit till Sverige och trodde att allt skulle bli perfekt här och att alla människor är snälla, men så var det inte. Det var jättesvårt att leva i ett nytt land som har en helt annorlunda kultur. Man står bara där i mitten och vet inte vad man ska göra. Man känner att man är varken svensk eller invandrare. Och ibland tänker man - är det en fördel eller nackdel att leva med två kulturer? Och sedan försöka och leva med ett folk som har fördomar mot oss invandrare.


Om författaren

Författare:
Niroch Nawzad

Om artikeln

Publicerad: 13 maj 2002 16:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: