sourze.se

Det är inte synd om gubbar

Woordward & Bernstein... nej förlåt, jag menade Fredrik Jung-Abbou tror att han har kommit på ett stort AVSLÖJANDE.

Nämligen att jag var ologisk i min ledare. Att jag å ena sidan sa att gubbar som var fula inte fick flirta med småtjejer, å andra sidan att unga tjejer kunde vara fula utan att det gjorde nåt.

Men jag sa inte alls så. Jag sa att gubbarna som sett sina bättre dar kunde kolla sig i spegeln. Alltså och se att de så kallade bättre dagarna alltså då de var yngre hade passerat. Alltså inte att de var fula. Utan att de blivit lite till åren komna.

Ungefär som jag själv, till exempel. Jag är äldre nu, 30 år faktiskt. Snart 31. Går jag då omkring och glor envist på killar i 15-årsåldern, eller trycker mig emot dem i Seven Eleven-kön? Svar nej. Finns det män som gör detta mot 15-åriga tjejer? Svar ja.

Hur vet jag det? Jo just det! Jag har ju varit 15 år. Jag minns dem. Då förtiden gjorde de mig rädd och ledsen, osäker och otrygg. Nuförtiden, när jag tänker tillbaka på dem och de var inte direkt få, dessutom har i stort sett alla mina tjejkompisar varit med om samma sak, så vi snackar alltså om ganska många medelålders män här, och på hur de tränger tjejer och minskar deras frihet, så blir jag förbannad. Men inte fan var det nån Jung-Abbou som ryckte ut på den tiden, till mitt försvar, när jag behövde det som bäst. Däremot finns han där nu och försvarar de stackars gubbarna !?.

En annan grej: Statistiskt sett är de flesta som är ihop i samma ålder. Alltså - det är ovanligt med åldersskillnader på 20-30 år. Bland de jag känner är det just ingen som trängtar efter en 50-åring. Från min gymnasietid minns jag några som hade äldre killar, men då var de högst fem år äldre. De allra flesta var ihop med nån som var lika gammal. Promise.

Men visst finns kärlek utan ålder. Äldre mäns och kvinnors flirtande med yngre är helt okej - om de får respons! Men de som inte får respons, trakasserar faktiskt den de försöker flörta med. Tyvärr alltför vanligt.


Om författaren

Författare:
Ana Udovic

Om artikeln

Publicerad: 13 maj 2002 11:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: