sourze.se

Marlboro gör bra jeans

Rökning är dåligt. Men kläderna som säljs i cigarettmärkets namn är faktiskt bra.

Rökning är inte bra. Rökning dödar. Direkt tobaksreklam är förbjuden i dag. Men min barndom på 60-talet och början av 70-talet var full av slogans som "Jag har också gått över till Prince" eller "Känt folk röker Kent". Det fanns över huvud tagert noll förståelse för att rökning kunde vara skadligt eller besvära omgivningen. Men tyvärr drabbades den levande reklampelaren "Marlboro-mannen" senare av cancer. På 90-talet åkte han runt i världen och missionerade mot rökning.

När direkt tobaksreklam är förbjuden har den indirekta blivit vanlig. Man håller varumärket levande genom positiva associationer. Marlboro Classics tillverkar kläder, Blend solglasögon och så vidare. Tobaksmärken sponsrar Formel 1-stall hellre en snabb död på tävlingsbanan än en långsam i rökning. Men indirekt reklam är lurig. Problemet är att Marlboros kläder är bra, jag bär själv gärna deras jeans.
Så köp gärna kläderna men dra ner på ciggen, please!


Om författaren

Författare:
Andreas Björsten

Om artikeln

Publicerad: 10 maj 2002 08:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: