sourze.se

Våld och kommunister

Ung vänster betraktar kravaller och annat våld i sig som ganska acceptabelt, men tar numera avstånd av taktiska skäl.

Peter Holmgren skriver i sin artikel "Ung vänster tar avstånd från gatukravaller" att ung vänster tar avstånd från gatukravaller.

Och det gör kanske ung vänster, lite motvilligt. Dock, de tar inte alls avstånd från gatukravaller och annat våld därför att de själva tycker det är dumt att förstöra, klottra och misshandla, utan därför att de sent omsider förstått att de flesta andra svenskar tycker det är dumt att förstöra, klottra och misshandla.

I sin Sourze-artikel "Kravallromantik är folkförakt i högerns tjänst" ger ungkommunistledaren Ali Esbati ett utmärkt prov på denna vänsterns inställning: Budskapet i artikeln är att vänstersympatisörer bör dra ner på förstörandet, klottrandet och misshandlandet - för annars får "högern" en massa gratispoäng!

Tanken att det i sig är förkastligt att förstöra, klottra och misshandla lyser dock ganska kliniskt med sin frånvaro.


Om författaren

Författare:
Samuel Sirén

Om artikeln

Publicerad: 05 maj 2002 18:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: