sourze.se

Den nya religionen

Du skall bli en Herrens pilgrim, lovad vare Herren!

Två dina händer ifrån synd, två dem ifrån enkelhet, två dem ifrån snålhet och ifrån spara, spara, spara. Vallfärda till Jerusalem, min son, kyss betongblockens Kaba, mitt barn. Besök 5:an huset, bekänn din synd vid Beklagansmuren och inled dig i frestelser vid den heliga graven.

Pris ske Herren och ett par röda lackskor för 679:-. Prisa den helige Sonen och en tweedkavaj som är inne i höst för 2037:-. Halleluja, Halleluja tre schampon för 49:-!

Låt dig ledas ur lidandets eviga cirkel, en middag på Grand kostar 812:- med välkomstdrink. Uppgå i Nirvana - neonskyltarnas land. Fräls dig ifrån ondo, gå ifrån periferi till centrum, köp dig fri, offra din börs på altaret, tänd den eviga oljelampan ty det är sabbat idag, det är långlördag. Kollekten står alltid öppen för dig mitt barn, minns det då du syndat. Kasta loss och köp dig fri.
Du skall bli en Herrens pilgrim, ty vi är alla pilgrimer. Vi skall vallfärda till den heliga staden, vi skall beträda dess gator av guld. Vi är Herrens konsumenter, vi skall dia Mammons bröst.


Om författaren

Författare:
Anna Noren

Om artikeln

Publicerad: 05 maj 2002 18:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: