sourze.se

Är allt som är olagligt terrorism?

En fest för att visa att vi kan. Och jag tror att Borgström bara är sur för att han inte var bjuden.

Tobias Borgström tycker att Reclaim The Streets är terrorism. Det räcker att man smakar på ordet för att fatta att han har fel. RE-CLAIM. Åter-Ta. Det går ut på att ta tillbaka någonting som tillhör folket. Inte ta i bemärkelsen att man tar det i beslag, utan att man lånar det lite. Att man visar sig lite på gatorna för att visa att man kan.

Att jämföra Reclaim The Streets med kristallnatten visar bara på hur lite Tobias tänkte på artikeln när han skrev den och hur mycket han ville visa att han verkligen var arg. Det är okej att han är arg, alla behöver inte tycka om allting. Men ska man klanka ner på något så måste man ha giltiga argument. Och att allt som är olagligt är terrorism duger inte för mig. Så här fel blir det:
En grupp människor, dom som har makt och som styr, bestämmer vad som är terrorism genom att sätta olika lagar. Det vill säga en liten klick människor bestämmer vad som är rätt och vad som är fel. Sjukt. Precis som artikeln. Helt vrickad.

För det sista så måste jag upprepa namnet. Reclaim The Streets. Återta gatorna. De som förstörde och vandaliserade kan knappast vara representativa för hela festen. För det är just vad det är; en gatufest. En fest för att visa att vi kan. Och jag tror att Borgström bara är sur för att han inte var bjuden.


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 05 maj 2002 18:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: