Söker frenetiskt i lösviktsplockhyllan. Måste jag acceptera grissvålar på godisavdelningen? Tycker att det rimmar dåligt.
Nu kanske du undrar vad jag babblar om. Jo, det finns en ingrediens man sällan kommer ifrån: gelatinet.
Gelatin är nån sorts seg sörja som blir till genom att man kokar slaktrester som grissvål, klövar, mular och brosk.
Hur det är:
Videokväll, smaskar på vingummi, men i själva verket är det en klöv du har i munnen.
Bussresa till fjällen, en hel påse ferraribilar, det söta i gommen är ett gristryne.
På bio med date, ni kysser varandra, du tycker att det smakar gelehallon, men om sanningen ska fram rullar era tungor runt i resterna av en len ko-mule.
Ohh, det är därför jag blir så trött. Det finns ju alternativ till gelatin, kan man inte använda det då, så man slipper äta det som borde hamnat i soporna eller kanske hos någon som gör lim.
Av Maria Larsson 03 maj 2002 09:11 |
Författare:
Maria Larsson
Publicerad: 03 maj 2002 09:11
Ingen faktatext angiven föreslå
Artikeln är inte placerad. föreslå