sourze.se

Klövar och brosk är ju inte godis

Oh, jag blir så trött. Sugen på godis, men allt som är sött har levt och dött.

Söker frenetiskt i lösviktsplockhyllan. Måste jag acceptera grissvålar på godisavdelningen? Tycker att det rimmar dåligt.

Nu kanske du undrar vad jag babblar om. Jo, det finns en ingrediens man sällan kommer ifrån: gelatinet.
Gelatin är nån sorts seg sörja som blir till genom att man kokar slaktrester som grissvål, klövar, mular och brosk.

Hur det är:
Videokväll, smaskar på vingummi, men i själva verket är det en klöv du har i munnen.

Bussresa till fjällen, en hel påse ferraribilar, det söta i gommen är ett gristryne.

På bio med date, ni kysser varandra, du tycker att det smakar gelehallon, men om sanningen ska fram rullar era tungor runt i resterna av en len ko-mule.

Ohh, det är därför jag blir så trött. Det finns ju alternativ till gelatin, kan man inte använda det då, så man slipper äta det som borde hamnat i soporna eller kanske hos någon som gör lim.


Om författaren

Författare:
Maria Larsson

Om artikeln

Publicerad: 03 maj 2002 09:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: