sourze.se

Det finns inga val

Det är inte lätt att vara en skitstövel...

När man kommer till en milstolpe brukar man säga att "det är dags att välja". Sanningen är att det inte finns några val. Ens "val" är helt beroende av ens erfarenheter.

En del skulle kalla mig för en skitstövel. Jag var och förblev en tills den dagen då jag av osynliga krafter leddes in på en annan väg. Jag lämnade vägen som lärt mig att förakta och vara elak. Jag började ta ansvar.
Vad skulle ha hänt med mig om jag hade gått för långt? Om jag hade skadat någon? Inte hade jag fått en chans. Jag skulle ha blivit förföljd av mitt brott för resten av livet trots att människan förändras med varje sekund som går. Är det rättvist? Är det rättvist att låta en människa låsas in i en bur av destruktiva tendenser? Är det rättvist att betrakta någon som ett offer tills denne gör någon illa?

Rättsvetenskapen är tre hundra år gammal. Under dessa tre hundra år har den fortsatt att utvecklas mot en mer human läggning. Den utvecklingen har inte stannat. En dag kommer det att vara allmänt känt att rättvisa endast kan befria och att kompensation i mänskliga termer är omöjligt.

Ta hand om varandra: allihopa.


Om författaren

Författare:
Elin Adler

Om artikeln

Publicerad: 03 maj 2002 11:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: