sourze.se
Artikelbild

Kan jag lita på "medborgarvittnen"?

Många så kallade "medborgarvittnen" var i rörelse omkring Reclaim The Streets/City-festen i Stockholm igår. Men rapporterna går vitt isär, speciellt efter att ha filtrerats av media.

Expressen idag: "Gatufesten i centrala Stockholm ordnad av Reclaim the city urartade."

Länk: expressen.se

Den artikeln har visserligen inga medborgarvittnen men den kan användas för att få en första bild. Enligt vad som skrivs började festen lugnt men urartade sedan. Polisen ingrep och vid 1 på natten var det lugnt igen.

Dagens Nyheter:
Länk: dn.se

DN däremot säger att festen gick väldigt lugnt till och att den var i princip slut då ett gäng våldsverkare drog längs med Kungsgatan och krossade fönster. De medborgarvittnen som DN talat med, bland annat författarinnan Kristina Lugn, säger att så länge festen pågick var allt lugnt och att hon inte sett något våld från polisen men att en del ungdomar däremot uppenbarligen var där för att provocera fram trubbel.

Aftonbladet:
Länk: aftonbladet.se
story/0,2789,160694,00.html
Länk: aftonbladet.se
story/0,2789,160695,00.html
Klistra ihop länkarna för att läsa, reds anm.

Nu heter det helt plötsligt "Polisen slog ned gatufest" i rubriken. Sourze-bekantingarna Belinda Olsson och Jennie Dielemans rapporterar att polisen uppfört sig rätt illa samtidigt som inte mycket nämns om ungdomarnas uppträdande.

Och här sitter jag totalt förvirrad. Vem har rätt? Expressen, Aftonbladet eller DN? Kristina Lugn med flera eller Belinda och Jennie? Eller allihop? Vem kan jag lita på? Vad fasiken hände igår egentligen?!


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 02 maj 2002 11:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: