sourze.se
Artikelbild

Anabola Stereotyper

Människor utan självdistans är underbara.

Gymmets manliga omklädningsrum. Rummet är halvfullt av trötta ansikten som förbereder sig för att tortera sig inför Beach 2002. Bredvid mig står en blek affärsman med dubbelhaka och tunt hår. Han vill hellre vara på väg hem till TV:n och fjärrkontrollen. Eller en färdiglagad, rykande måltid. Med massor av kalorier. Han börjar knäppa upp skjortan då dörren till duschrummet öppnas och tre platta magar kommer ut. Ajaj.

Affärsmannen ångrar sig. Skjortan kan vänta det är ju trots allt lite kallt i omklädningsrummet; han knäpper istället upp byxorna och byter om till shorts. Marinblå tighta shorts, svarta kostymstrumpor och en vit skjorta. Han verkar inte riktigt trivas.

När de tre platta magarna försvinner bakom några skåp river han av sig skjortan så att knapparna flyger. Marinblå tighta shorts, svarta kostymstrumpor och en stor blek mage. Nu trivs han definitivt inte. Han slänger snabbt på sig en reklamt-shirt och stormar ut ur omklädningsrummet.

Jag byter om och står som bäst i mina egna tankar när stimmet i omklädningsrummet plötsligt bryts av en bullrande stämma:
- Idag jävlar är det allvar.
- Oooch! Idag ryker personbästa. Aaaaaaaaahh!

I ett manligt omklädningsrum är det något av en oskriven lag att man inte slänger allt för många blickar omkring sig. Då kan man nämligen råka lägga ögonen på en naken manskropp, vilket betyder att man är bög. Bortom allt tvivel. Odiskutabelt.

Alltså; blicken på dina egna grejer. Trots detta tar jag chansen och slänger en blick över axeln. In genom dörren kommer två "byggare". Kolosser. Jättar med svällande muskler under alldeles för små linnen. Båda är klädda i orangefärgade tomtebyxor med skrikiga mönster. Bland proffsen kallas de "byggarbrallor" och anses vara jävligt snygga. Odiskutabelt.

Den ena av dem har en övermänsklig solbränna det är februari och senaste Sverige skådade solen var kring Lucia. Håret är nedtvingat med rikliga mängder vax och öronen är prydda med ett par rejäla guldringar.

Den andre byggaren har inte fått låna några solpolletter; han är lika vit som vi andra. Däremot har han något vi saknar; en cool keps som det står "World Gym L.A." på. Men inte nog med det. För att ytterligare förstärka den coola touchen har han vänt den bak och fram. Den kollektiva avundsjukan stiger i lokalen.

Killen med solbrännan gör en "high five" med en annan byggare.
- Tjenare kärring! Är du redan klar? Han dunkar killen i ryggen så det dånar i väggarna. Sedan följer en komplicerad serie handslag. Det är någonting proffsen sysslar med; inget för amatörer.
- Idag ska pattarna få sig en rejäl omgång! De slår med hårda knytnävar mot bröstet.

Med vaggande steg fortsätter de mot sina skåp. Enligt rykten beror den vaggande gången på enorma lårmuskler som gör att benen slår i varandra. Å andra sidan har man ju hört att byggare som tar i för mycket kan göra i byxorna. Då kan det vara bra med blöjor. Vaggande gång. Blöjor. Hmmm... Min självbevarelsedrift slår snabbt bort tankarna ur huvudet innan jag börjar skratta och blir nedslängd i en träningsbag.

Plötsligt inser jag att deras skåp ligger precis i hörnet där jag sitter. Ajaj. Tuffa grabbar i antågande. Bäst att lämna plats. Jag rafsar snabbt ihop mina grejer, slänger in dem i mitt skåp och vänder mig om. Oj, jag råkade slänga en blick på killen med keps. Tur att han hade kläder på sig. Annars hade jag varit bög. Phew, det var nära.

Jag går ut i gymmet och sätter mig på en träningscykel. På en step-up maskin ser jag affärsmannen svettas. Han ser inte glad ut. Jag inbillar mig att han står och drömmer om fläskfilé och potatisgratäng. Eller kanske tänker han på sex. Alla killar som tränar tänker på sex, det vet man ju. Jajamensan. Speciellt de med spräckliga tomtebyxor förlåt, byggarbrallor och solariebränna. Fast de kompenserar genom att tänka på hantlar när de har sex. Så det jämnar ut sig.

Förutom mannen på step-upmaskinen är där även två unga tjejer som trampar upp och ned och småpratar med varann. I rummet bredvid pågår en aerobics-lektion. Det märker man på att glasdörrarna skallrar.

Bredvid mig sitter en lång och smal kille i artonårsåldern. Strax efter att jag satt mig på cykeln så hoppar han av sig. Han tar sedan ett varv runt i lokalen och tittar lite på maskinerna som om han vore på museum "Aaaaah, en äkta Nordica 2000 magmaskin. En riktig raritet!". Han stannar slutligen vid bänkpressen där han står och fingrar lite trånande på vikterna på stången. Hans ansiktsutryck säger allt.

Bänkpress. Muskler. Beach 2002. Brudar.

Han ser sig omkring och slinker snabbt ner på britsen. Jag börjar trampa och låtsas inte se något. Han hasar upp och ned ett tag och lägger sig slutligen tillrätta Jag trampar. Jag ser ingenting. Han slänger en blick mot tjejerna som trampar bredvid affärsmannen Fläskfilé. Gräddsås. Suuuck. Killen griper tag i skivstången med bägge händerna och hoppar lite med benen upp och ned i ett personligt peptalk Det här kan aldrig gå väl. Han pustar snabbt några gånger och rycker till Jag blundar.

Tystnad. När det har gått några sekunder öppnar jag ögonen. Stången ligger tvärs över magen på honom. Benen hoppar fortfarande upp och ned. I ren desperation kommer den unga killen på idén att rulla stången av från kroppen. Stången når låren. Aj aj. Killen omvärderar sin idé. Benen har slutat hoppa och sprattlar istället. Jag utväxlar en blick med affärsmannen och vi är precis på väg att lämna våra maskiner när killen på britsen snabbt arbetar ut en ny taktik. Han vickar skivstången åt sidan.

KADANG!! Den ena vikten hasar av och landar med en smäll på golvet. Vilket får skivstången att slå tillbaks och tippa av den andra vikten.

KADANG!!

Killen samlar sig snabbare än en kobra och är kvickt uppe på fötter igen. Med blicken stadigt framför sig lyfter han upp skivstången igen och hakar med viss möda på vikterna.
- Har du många set kvar, eller?

Omärkt har Bill solbrännan och Bull bakvänd keps gjort entré. Killen ger dem en oförstående min.
- Eeeh, va?
- Har du många set kvar att köra? Det är Bull som frågar. Bill har upptäckt två par tuttar som tränar step-up.
- Eeeeh, nej. Jag var faktiskt precis klar. Den unga killen borstar av händerna på byxorna och torkar sin illröda panna i en något överdriven gest.

Bull slänger sig ned på britsen. Han rycker upp stången och kör några snabba ryck upp och ned. Bill har upptäckt att hallen har speglar. Han står och speglar sig medan han spänner upp bröstet. Han ler nöjt. Jag trampar. Jag ser ingenting.

Nu är det Bills tur att rycka lite. Han lägger sig också under stången och rycker några gånger. Han stönar. Oj, vad han stönar. Blöjor susar förbi i mitt huvud.

När han är klar ställer han sig upp och går raskt fram till spegeln. Har bröstet växt? Njaaa, jooo, kanske lite. Han slänger en blick på tjejerna. Har deras tuttar också växt? Njaa, jooo, kanske lite.

Dags för tyngre grejer. Bill och Bull lyfter på ordentligt med vikter. Det är ju personbästa som gäller. Den unga killen har förflyttat sig till andra sidan lokalen där han upptäckt hantlar. Små hantlar.

Bill börjar. Bull står bakom och ser till så att skivstången inte hamnar på magen. Det går inte för sig. Inte när det finns tuttar som tittar på. När Bill är inne på sitt åttonde lyft börjar Bull skrika. Jag rycker till och ser hur affärsmannen återigen väcks ur sina tankar vaniljglass.
- Koooooom igen. Pusha, pusha, pusha. Tryyyyyyyyck. Kooooom igen. Käääääämpa. Braaaaaaaa. EN TILL!!

Bill sliter upp vikterna några gånger till. Förmodligen mest för att få tyst på galningen bakom sig.
- BRAAAAAAAAA! Härligt!!

Bill studsar upp. Helt otippat går han fram till spegeln. Viker linnet åt sidan och spänner bröstet igen. Jodå, nu har det definitivt vuxit. Jävlar i mig. Tuffa grabbar. Grabbar av granit. Lämna plats.

Bull lägger sig ned. Bill ställer sig bakom. Proceduren upprepar sig.
- Kom igen för FAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!! GRYM KILLE!!! PUSHA!!

Mer tyngder. Nu jävlar. Personbästa. Lite taskig publik kanske, men det är smällar man får ta. Bull, har du sett att det finns speglar här? Man kan liksom kolla in framstegen här. Hur man växer liksom. Och kolla in det här, står man i den här vinkeln kan man precis se tuttarna på tjejen där i gult. Kolla!

Tjugo minuter senare har Bill och Bull använt alla gymmets vikter de har till och med gått ut i receptionen och frågat med hög röst om det inte finns fler. Bull ligger ner för att angripa sitt personliga rekord. Hela gymmet slänger nyfikna blickar, förutom affärsmannen kaffe och konjak. Den unga killen sitter på en brits med hantlarna i knäet och inväntar spänt upplösningen. Bull hoppar med benen. Flåsar. Grymtar. Slår sig för bröstet. Nu jävlar. Personbästa. Han rycker upp stången och skriker rakt ut med ett plågat ansiktsuttryck; det ser ut som om ansiktet ska implodera. Jag tänker på blöjor.

På darrande händer sänker han sakta stången mot bröstet. Ned, ned, sakta. Mer skrik. Kippa efter andan. Stön. Upp. Upp. Nej, ner. Stön. Suck. Stön. Flämt. Upp. Nej. Det går inte. Stången ligger fast över det uppumpande bröstet. Bull börjar anta en rödaktig ton. Varför kommer inga räddande händer? Bull slänger en vild blick mot Bill, som står bakom bänken. Bill tittar på en aerobicsinstruktör som står i receptionen och pratar med personalen. Hon har stora tuttar. Nästa lika stora som Bill. Bill tänker på sex. Och hantlar. Och tuttar.

Bull tänker inte på sex. Han sprattlar med benen.

Tjejerna som trampar småler. Affärsmannen småler chips och smågodis. Den unga killen ler. Han lägger ifrån sig hantlarna och går ut i omklädningsrummet. Jag stannar min cykel, tar vattenflaskan och följer efter.

Tuffa grabbar. Grabbar av granit. Bäst att lämna plats.


Om författaren

Författare:
Niklas Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 24 apr 2002 10:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: