sourze.se

Det är kul att vara vuxen!

Trött på tramset med flintskalliga 39-åringar som räknar vuxenpoäng vill jag slå ett slag för vuxenheten.

Jag är vuxen! Det är skönt att vara vuxen och slippa vara barn. I sina bästa stunder är det superkul att vara vuxen.
Glöm inte bort hur det var att vara barn. Någon annan bestämde en himla massa och du mumlade mellan tänderna om hur du själv minsannskulle göra när du var stor och fick bestämma. Nu får du det!

Som vuxen kan man sova hur länge man vill på morgonen. Man kan äta hur lite eller mycket man själv vill. Du kan gå på restaurang och beställa in en stor pizza och en läsk och sedan strunta i att smaka på pizzan och hälla ut hela läsken utan att någon skäller på dig. Du kan äta godis för 200 kronor en tisdag och strunta i att borsta tänderna innan du går och lägger dig. Du kan läsa böcker hela natten utan att någon säger åt dig. Du kan se på TV 35 timmar i sträck om du vill. Hur dåliga program som helst. Skulle det vara så att någon ändå tjatar på dig så kan du byta ut den personen. Den du! Det kunde du aldrig med föräldrarna.

Känner du inte för att göra någon av de saker jag skrivit så kan du välja att låta bli. Du får ju också ta konsekvenserna av det du gör. Du kan vaxa bilen eller putsa gräsmattan istället. Eller åka på en rolig resa. Eller utbilda dig till lokförare. Eller skriva på Sourze. Du är vuxen - du bestämmer själv - inget begränsar dig längre. Mer än möjligen du själv och din bristande insikt om alla dina valmöjligheter.


Om författaren

Författare:
Anna Linusson

Om artikeln

Publicerad: 09 apr 2002 09:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: