sourze.se
Artikelbild

Uppenbarelsen från fronten

Konvojen med humanitär hjälp rörde sig sakta från väst till det blodiga Balkan.

Konvojen stannade till i en mindre stad bredvid en stor, smutsig och giftig flod. När den kom till platsen, skickade Gud en ängel till jorden för att kontrollera lastbilarnas innehåll. Och Gud sade till ängeln:
- Öppna den första lastbilen!
När han öppnade lastbilen, fick vi ris, potatis, knäckebröd, juice, burkar med bäst-före-datum-någon-gång-1958, medicin, schampo och tandkräm.
- Öppna den andra! sade Gud.
Ängeln lydde Gud och vi fick gamla kläder, slipsar ifrån 50-talet och skor från Elvis Presleys tid.

Då befallde Gud ängeln att öppna den tredje lastbilen och vi såg bara vapen, automater, bomber och minor. Gud är god och han vill visa allt för oss människor så han befallde ängeln att öppna den fjärde lastbilen och vi såg inuti och var och en av oss fick en liten Bibel som heter Psalmer och Nya Testamentet. Vi fick inte bara Bibeln, vi fick även små bilder på Jesus och hans mor Maria som kan hjälpa oss på fronten.

I en närliggande park stod soldaterna på en rad, ingen av dem var äldre än 20 år. Varje soldat fick en Bibel och en bild och de lade dem i sina fickor på den vänstra sidan av jackorna, för att de skulle skydda deras hjärtan. Framför dem stod prästen i en lång svart klänning och han predikade för sina soldater. Han läste Psalmen 91:7 "Tusen kommer att falla vid din sida och tio tusen vid din högra sida, dig kommer de inte att närma sig!" Ingen av dem tänkte att just denna dag så gällde denna vers även för deras fiender. Plötsligt hördes en stark explosion. Dimman svepte över parken. Bomber flög överallt. Blod och kroppsdelar låg på marken.

De mötte döden.
Det var krig.

Medan vinden blåste bort Bibelsidorna, blad för blad, flög ett blad ner i mina händer och där stod: "Fortsätt att älska era fiender och be för dem som förföljer er!" Matteus 5:44.


Om författaren

Författare:
Slava Nenadic

Om artikeln

Publicerad: 03 apr 2002 10:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: