sourze.se

Kvinnors självförakt

Feministerna hyser ett dolt förakt för moderskapet.

Kvinnor har av gammal tradition nedvärderat sitt eget oavlönade arbete med hem och barn. Mannens förvärvsarbete anses, av samma tradition, så mycket värdefullare. Denna tendens att nedvärdera det kvinnliga går tyvärr i arv från mor till dotter. De flesta kvinnor är inte ens medvetna om det.

Männen har inte alls något motsvarande förakt för det kvinnliga. Tvärtom. De beundrar och ser upp till den "heliga" modern. Om männen fått råda hade moderskapet uppvärderats till nivå med förvärvsarbetet. Men nu fick kvinnorna feministerna bestämma och då nedvärderades det förstås till samma låga nivå som arbetsskygghet.

Följen av "jämställdheten" har blivit att kvinnan skall både sköta ett heltidsjobb och dessutom på sin fritid ta hand om huvudparten av det oavlönade arbetet med hem och barn. Med ökande sjukskrivningar som följd.

Det är dags att göra rent hus med detta skamliga kvinnoförakt.

Vi måste bekämpa allt kvinnoförakt - även det som återfinns hos feministerna!


Om författaren

Författare:
Monica Bodling

Om artikeln

Publicerad: 02 apr 2002 15:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: