sourze.se

En mardröm?

Göran Persson intervjuas efter valet.

- Varför vann du?

- Jag befriade föräldrarna från allt besvär med barnen. Genom att dagis utvecklades till veckis och barnen får börja förskolan direkt från BB, kan kvinnan börja jobba genast efter förlossningen. Hon behöver inte förlora mer än högst en dag. De riktigt duktiga klarar det på en kafferast och kan sen genast återgå till produktionen. När mamman inte hindras av barnen kan hon jobba precis lika mycket som pappan. Ingen på jobbet behöver ens märka att hon fått barn! Detta är en triumf för jämställdheten!

Samhället tar hand om allt! Staten fostrar och försörjer barnen, från vaggan till graven! Föräldrarna blir helt fria att arbeta och arbeta utan avbrott livet ut. På veckis kan de föräldrar som så vill, besöka sina barn och ta del av deras utveckling och framsteg.

På köpet får barnen redan från början den rätta politiska skolningen och blir enhetligt uppfostrade av den noga utvalda personalen, som är av en gladlynt människotyp. Allt i enlighet med Alva Myrdals anda. Individuella variationer i barnens uppfostran elimineras helt.

- Det var därför jag vann valet, myser en nöjd Göran Persson.

Och sen vaknade jag och insåg att det bara var en hemsk mardröm, som ingenting hade med verkligheten att göra!


Om författaren

Författare:
Monica Bodling

Om artikeln

Publicerad: 02 apr 2002 16:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: