sourze.se
Artikelbild

Arrogans och självmordsattacker

Sionismen jämnställer sig genom sitt eget handlande med nazismen.

Ismael Goldman, representant för förintelseindustrin med ledord som "vi får aldrig glömma", tycks i andra sammanhang ha total minneslucka. Goldman är inte "principiellt" emot att ge palestinierna eget land, men vill inte leka fredsprocess med terrorister.

Jag förmodar att Goldman i likhet med många andra judar har två "hemländer" att välja mellan, medan palestinierna fortfarande är hänvisade till flyktingläger. Den judiska arrogansen kan illustreras med Ariel Sharons klargörande om Israels agerande under intifadan:
- Ingen, och jag menar ingen, har rätten att ställa Israel och det judiska folket inför mänsklighetens domstol.

Det finns ingen annan stat med så stor andel specialförband som avrättar palestinier utan rättegång, en armé som kollektivt bestraffar och trakasserar en folkgrupp, en polis som inte utreder mord på palestinier och en domstol som dömer en bosättare som ställer sig på halsen på en tioårig och slår ihjäl honom med pistolkolven till böter och sex månaders samhällstjänst.

Ord som rasist, nazist och antisemit har länge använts som debattkrossare. Orden har slängts i ansiktet på kritiker och allt ifrågasättande av den judiska statens agerande har effektivt stoppats. Utan att omvärlden satt gränser har det ökade Israeliska förtrycket och förnedringen av palestinierna närmat sig gränsen för Israels säkerhetsminister Uzi Landau "slutgiltliga lösning" - att kämpa ner palestinierna helt och hållet.

Den förre chefen för israels hemliga polis, Ami Ayalon, sa självkritiskt redan för två år sedan:
- Israelerna anklagar gärna palestinierna för att endast respektera våld. Men det är vi som har lärt dem det: först genom att ständigt sätta en gevärspipa mot deras huvud för att tvinga dem till det ena eller andra, sedan genom att själva vara helt omedgörliga för argument.

Under intifadans blodigaste skede intervjuades utrikesminister Anna Lind om situationen:
- Vi EU har talat med Ariel Sharon, vi kan inget mer göra.
Palestinierna har bett om observatörer och FN:s hjälp, men efter Israels ogillande röstade Sverige nej och den hårdaste kritiken Göran Persson vågar ge Israel brott mot folkrätten är att de är "kontraproduktiva"

Det är vi i västvärlden som måste ta beslut baserade på folkrätt och mänskliga rättigheter, fria från dåligt samvete, religionsromantik och judisk lobby. Den "komplicerade" konflikten är inte komplicerad, det är den resursstarka världens förhållande till det judiska folket som är komplicerat. Sionismens plattform av underblåst samvetsskuld måste västvärlden tackla, av akuta skäl för palestinierna, men även för kommande generationer av judar.

En individ som bara råkar ut för problem med "idioter" till lärare, hyresvärdar, grannar, arbetsgivare borde någon gång självkritiskt fråga sig om han själv kan ha någon del i problemen. Judarna har haft svårt att samexistera någonstans med någon under hela deras existens. Detta kan inte bero på Arafat, palestinierna eller ens på islam.

Katolska kyrkan införde slavhandel med svarta från Afrika av barmhärtighet, när de Spanska och Portugisiska intressena höll på att utrota Sydamerikas indianer. En kristen handling att lindra indianernas lidande på bekostnad av de svarta. Dagens kristna handling består i att lindra judarnas lidande på bekostnad av palestinierna.


Om författaren

Författare:
Roland Svensson

Om artikeln

Publicerad: 29 mar 2002 22:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: