sourze.se

Sourze, operera ut silikonet

Du har haft ditt roliga. Nu räcker det, enough is enough.

Stefan Holmqvist lämnar skutan synd och Fredrik Jung-Abbou är med all rätt! heligt förbannad. Sten O Andersson skäms been there, done that och Michael Lundahl uppmanar oss till att protestera mot det uppenbara människoförakt som han anser att redaktionens policyförändring* innebär.

Det har visserligen blivit bättre, det måsta jag erkänna. Efter att de senaste veckorna ha följt diskussionerna angående Sourze moraliska/journalistiska förfall kan jag bara konstatera att redaktionen verkar ha tagit åt sig lite av den kritik som framförts.

Det är betydligt färre kvällstidningsliknande citat i högermarginalen idag än för bara en vecka sedan. Och desperata debatter, som huruvida det är ok eller inte att bli en lyckligare människa genom att operera och frisera sitt underliv, har tonat bort och förhoppningsvis självdött. Men frågan hänger kvar i luften: Måste man hoppa på vartenda hett ämne? Måste alla medier skriva/debattera/diskutera samma sak? Visst måste det vara ok att stå över vissa saker med motiveringen att det här nog skapar fler problem än det löser.

Att det blivit bättre betyder absolut inte att jag tycker att det blivit bra. Jag saknar lite av glöden och vitaliteten som alltid har funnits här. Energin och entusiasmen är inte heller riktigt den samma. Jag säger inte att jag vill ha tillbaka det gamla, men jag vill ha det nya bättre! Du kan ju börja med att sluta att bara använda citat som innehåller four-letter words och ta inte varje chans att lyfta fram ett könsord bara för att det råkar finnas i en text.

Sourze, schyssta då, operera ut silikonet. Det är inte roligt längre. Personlig utveckling är bra, men inte på vilket sätt som helst, till vilket pris som helst. Eller det är kanske inte silikon, du kanske har lurat mig. Är det bara en väl tilltagen Wonder-Bra, fylld med strumpor för att förstärka effekten av dubbel-D-kupan?

Du kanske bara ville testa, känna hur det känns att go with the stupid flow och leva efter minsta motståndets lag. Det är ok, jag förlåter dig. Ingen är fullkomlig, det är mänskligt att fela och vågar man bara erkänna det så är halva skadan reparerad.

Du är inte vad du har varit and thats fine by me. Det är bra med förändring, stagnation är inget att sträva efter. Det som är bra kan alltid göras bättre och i den processen är det ok, för att inte säga oundvikligt, att man gör misstag.

Men det är meningen att man ska lära av sina misstag, inte göra om dem, gång efter annan. Har du lärt dig nåt?

Jag tror jag stannar ett tag till, så får jag kanske veta.

*Utdrag ur Michael Lundahls artikel Sourzes nya kränkande policy

"Vi kommer att ändra våra publicistiska regler och förtydliga att Sourze-skribenter och privata personer ska skyddas från personliga påhopp, men att offentliga personer inte lyder under samma skydd."


Om författaren

Författare:
Kajsa Kallio

Om artikeln

Publicerad: 28 mar 2002 10:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: