sourze.se

I samma båt som Pamela Anderson

Om sju dagar vet jag. Funkar behandlingen?

Om sju dagar vet jag. Då har de magiska tolv veckorna förflutit. De tar ett prov. Analyserar. Sen hoppas jag på drömscenariot: "Behandlingen fungerar Micke. Viruset är borta. Då kör vi på i minst tolv veckor till." Skräckscenariot är det här: "Viruset är kvar. Pegintronet verkar inte. Vi lägger av med behandlingen. Men misströsta inte, forskningen går framåt. Snart kommer de på något nytt. Då försöker vi igen."

Det är väntans tider. Väntar och mår dåligt. Mitt humör är i botten. Jag sover mycket. Alltid trött. Min äldste son, sju år, sa så här till min fru häromdagen: "Kan du inte gifta om dig? Med en pappa som inte sover hela tiden?" Minstingen, Felix två och ett halvt, kontrar med: "Pappa är en arg farbror!" Sen på kvällen gosar vi igen. Vi älskar varandra, det VET jag, det VET de. Men ändå. Replikerna kom. Det skär till.

Såg ni Uppdrag Granskning häromveckan? Det handlade om hepatit C. Sjukdomen omnämndes som "dödlig". Dramatiskt. Visst är den dödlig, men de flesta med hepatit C klarar sig. Jag hoppas jag är en av dem. Dödligt förresten. Livet är dödligt. Tell me more.

Det intressanta med Uppdrag granskning var att de ställde en del makthavare mot väggen. För så här är det: Du kan inte få någon ersättning för att du blivit smittad med hepatit C via blodtransfusioner. Varför? Jo, för att en patientskada måste anmälas inom tio år. Men grejen med hepatit C är att vi som smittats inte fått reda på VAD vi har haft för sjukdom förrän efter en sisådär femton år. Då är det JÄVLIGT svårt att anmäla. Inom tio år. Moment 22. Men, som sagt, makthavarna svettades lite, och lovade att gå igenom den här lagen, för de höll faktiskt med om att det hela var lite orättvist. Jag har hackat på media på sistone. Nu tackar jag.

Sen är det ju det här med Pamela Anderson. I Expressen förklarar hon att hon drabbats av en DÖDLIG dramatik igen sjukdom och att hon nu är orolig för att inte kunna se sina barn växa upp. Vad är det då för sjukdom hon fått? Jo, hepatit C. Känns lite märkligt att sitta i samma båt som Pamela. Tror jag låter henne ro. Själv orkar jag inte.

Nä, det är torsdag idag. Torsdagar är lika med spruta. Ska gå ner och ta den nu. Fan ta den om den inte verkar!


Om författaren

Författare:
Mikael Vestlin

Om artikeln

Publicerad: 28 mar 2002 18:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: