sourze.se

Stoppa häxjakten på svenska friskolor

Många i Sverige tror sig leva i ett fritt land.

Hemmablindheten är utbredd. Visst finns det frihet för många fraktioner i Sverige medan andra får uppleva sin frihet allt mer och mer beskuren.

Ta till exempel häxjakten på kristna friskolor. SSU vill frysa bidragen till dessa på grund av att man upptäckt vissa missförhållanden i några få av dessa. Gäller den demokratiska processen endast vissa grupper och viss ideologi? Man borde nog i så fall börja med att frysa bidragen till en hel del kommunala skolor. Där har man en hel del verkliga missförhållanden. Till exempel utbredd mobbing, att man skriker könsord och svordomar rakt i ansiktet på lärare med flera, oordning, frånvaro av en självklar studiero och trevnad med mera. Frihet att få välja skola borde vara självklart för alla.

TV monopolet och till stor del media, ger litet utrymme åt andra åsikter än Göran Perssons eller Gudrun Schymans. Kommer andra åsikter fram ser man till att förlöjliga och snedvrida dessa eller ha med något extra som tar udden av det hela. Friheten för de homosexuella och våra invandrare är även begränsad. Mobbing av homosexuella och invandrare måste bort. Dessa grupper skall naturligtvis även åtnjuta frihet. Alla skall däremot ta ansvar fullt ut för konsekvenserna av sitt handlande. Detta ger bland annat trygghet för våra barn och ungdomar. Det handlar om visdom. Arbetar man på fasta relationer, relationsvård och lugna skolor får man också skörda trygga barn.

Detta anser många vara hotfullt i Sverige? RFSL´s tvångsstrategi att försöka få församlingar anställa homosexuella församlingsledare genom tvångskvotering måste bort. Naturligtvis skall församlingarna själva ha full frihet att i demokratisk ordning välja sin pastor eller präst. All smygdiktatur i demokratins namn måste bort! Detta finns det tyvärr allt för mycket av i Sverige. Vi behöver svenska TV kanaler som får sända andra åsikter och vyer än de vi tvingas matas med varje dag.

Till exempel en kristen TV kanal nu sätter många kaffet i halsen. Man sänder för det mesta tråkiga kristna TV program som är pest för de unga eller sänder man så extrema program till exempel "Hallelujabröderna." som möjligt för att ge en skev bild. Manipulationen av folket är utbredd. Även oppositionen har nu sövts ned av denna hemmablindhet. Ställ in din parabol på Eurobird och Astra 2a: 28 grader öst, 11,680 MhZ, SR 27.500, FEC 2/3,både V o H och tanka ner God Channel, Life, Inspiration och TBN. Free to air. Du kan säga upp dyra abonnemang.

Visst finns det spektakulära sydstatsprogram men det finns också mycket kanonbra engelska, franska, amerikanska etcetera program. Själv gillar jag musikern Kirk Franklin. För en likriktad svensk kan det vara svårt att urskilja så olika kulturer. Vi behöver komma ifrån öststatsbeteendet i Sverige. Från Reykjavik har man sänt "kristen" TV i 10 år nu. Detta har gjort att massor av människor kommit till tro. Varför? Nu skall man även få hjälp att sända till de nordiska länderna om ett par månader. Vem vet detta i Sverige? Här får vi bara reda på det staten vill att vi skall veta. Man vill att vi som människor skall vara neutrala maskiner utan konfession och mångfald. Detta till trots har faktiskt alla en konfession även om man själv inte inser detta. Allt som inte passar in i det Persson/Shymanska politiskt korrekta skall strypas. Någon pluralism och mångfald är det inte tal om. Tala om diskriminering och intolerans. Då får du inget svängrum eller bidrag till friskolor. Inte heller någon skattelättnad även om du kör egna privata initiativ. Akta dig för initiativ. Fram för ett friare och öppnare samhälle åt alla! Hoppas på en dag när vi svenskar verkligen kan få andas i frihet.


Om författaren

Författare:
Kent Lindén

Om artikeln

Publicerad: 19 mar 2002 17:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: