sourze.se

Pirr!

Idag hann jag inte.

Jag vet att jag måste lämna mitt hem senast 07.55, eller rättare sagt exakt 07.55 för att inte missa. För han verkar vara så punktlig. Jag skulle i och för sig kunna springa. Men lite av charmen är ändå att jag, precis efter en halvtimmes promenad möter honom. Lite av spänningen skulle försvinna om det inte var så mötena gick till. Tror jag. För jag har aldrig försökt något annat.

Vi möts, nästan varje morgon under en kort sträcka på Hornsgatan. Ni vet där det går som en extra kullerstensväg utmed huvudvägen. Den där alla gallerier ligger. Där möts vi, mellan Bellmansgatan och gränden med en brant trappa ner mot Centralbron. Han kommer från Slussen och går upp på Bellmansgatan. En morgon när jag inte var i tid såg jag hur han svängde upp just där. Själv kommer jag från Hornstull och svänger ner i trappgränden. Vi har alltså bara ett par hundra meter på oss att mötas varje gång. Det är ett vågspel.

Pirr!

Våra blickar möts alltid. Han har klarblå ögon, men jag hinner aldrig studera dem en längre tid. Precis som seden säger slår vi båda pliktskyldigt ner ögonen nästan omedelbart. Ibland kikar jag upp igen och igen. Ibland kikar han upp igen och igen.

Tänk om han i själva verket aldrig ens lagt märke till mig. Men är det verkligen möjligt att min instinkt kan ha så fel? För att inte tala om min syn. Men bara för att han sett mig behöver det ju inte betyda att han minns mig från dag till dag. Vi har trots allt inte mötts mer än kanske 15 gånger. Fast det borde väl räcka? För att minnas menar jag.

Efter varje möte börjar jag fundera och fantisera. Först går jag och ler lite grann, kan inte låta bli. Om solen skiner just den morgonen fullkomligt skuttar jag fram på Centralbron. Vårkänslorna blommar. Undrar vad han gör? Ligger hans jobb på Söder? Studerar han? Vem ÄR han? Tänk om. Tänk om det är mitt livs kärlek jag möter där, på Hornsgatan om morgnarna. Fast vi inte vet om det än. Kommer vi någonsin få veta? Vem ska säga "hej"? När? Vad ska man säga sedan? "Hej" är ju inte så svårt när allt kommer omkring. Men sedan... Vill du gifta dig med mig? Nej, det går nog inte...

Vi får se nästa gång vi möts! Imorgon kanske jag till och med springer lite!

För idag hann jag inte!

Pirr!


Om författaren

Författare:
Emma

Om artikeln

Publicerad: 12 mar 2002 15:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: