sourze.se

Pedofili är fel!

Petro Valencia heter egentligen något annat har skrivit en artikel där han hävdar att pedofili inte är fel eller sjukt. Men han är dåligt påläst.

Först måste vi reda ut lite begrepp. Pedofili betyder egentligen att man dras till prepubertala barn. En hebefil dras till barn i puberteten. Dessa drar Valencia över en kam i sin text, och menar alltså pedohebefiler.

Det finns inga undersökningar som ger siffror eller ens riktlinjer på hur vanligt det skulle vara med pedofili, och inte ens experterna vågar sig på gissningar. Det enda man har till grund är alltså de som blivit fällda för brott, antingen för övergrepp eller för innehav av barnpornografi.

Undersökningar på dessa individer visar bl a att:

A. Pedofiler har svårt att upprätta och vidmakthålla en relation med andra vuxna individer.

B. Undersökningarna pekar på att pedofiler själva har haft sexuella kontakter tidigt, när de själva var barn.

Till slut:

Pedofili är idag en sjukdomsdiagnos. Det finns vissa kriterier för att man skall klassas som pedofil, nämligen:

A. Under minst en sexmånadersperiod återkommande och intensivt sexuellt upphetsande fantasier, sexuella impulser eller beteenden som handlar om att personen har sexuellt umgänge med barn som inte nått puberteten vanligtvis
barn som är tretton år eller yngre.

B. Fantasierna, impulserna eller beteendena orsakar kliniskt signifikant lidande eller försämrad funktion i arbete, socialt eller i andra viktiga avseenden.

C. Personen är minst 16 år gammal och minst fem år äldre än barnet eller barnen.

Pedofili är alltså en sjukdom, och fel. Givet att det är en sjukdom och fel i vårt samhälle idag, eftersom sjukdomar och rätt/fel definieras av samhället. Och det är jag, personligen, ganska glad för.


Om författaren

Författare:
Micke Kazarnowicz

Om artikeln

Publicerad: 06 mar 2002 17:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: