sourze.se
Artikelbild

Alf Svensson sminkad som en hora

Alf Svensson sminkade sig som en hora. Det hade han gjort ett tag.

Hela hans personlighet fick ett uppsving och han trivdes verkligen i kosmetika. I kombination med en färgglad scarf lyste sminket upp den gråa kostymen med tillhörande loafers. Skorna var försedda med egenhändigt hopknycklade ugnsfoliebollar. Ett par självhäftande tygtofsar höll allting på plats och gjorde nitarna mer rättvisa. Kreationen kallades loafers deluxe.

Det som oroade Alf Svensson var att inga av hans kamrater verkade bry sig om hans obevekliga morgonarbete, som sminkningen innebar. Han skulle ta av sig sin nattmask och grunda med kitt innan morgonmasken skulle stationeras. Morgonmasken fick inte störas, så Alf Svensson fick sitta oförsonligt stilla med vidöppna ögonen i 25-30 minuter. Detta rubbade hans nattsömn drastiskt. Stora påsar frodades under ögonen av denna tragiska dygnsförskjutning och ännu mer sminktid fick uppoffras. Frukosten försakades och Alf Svensson gick ner i vikt. Inte ens detta noterade hans kamrater.

Att sminka sig som en hora var ju ett sätt att cementera det kristna utseendet. Ett hällörat yttre attraherade folk. Idolvykorten med Alf Svensson iklädd endast tangatrosa och fnasksminkad var ju slutsålda. Kamraterna uppskattade kanske inte de odörerna som allt skönhetsmedel spred? Luktfritt smink fanns ju på apoteket, men det kletade inte lika tillfredställande i mungiporna och blänkte inte alls. Det kändes inte angeläget att ersätta ett beprövat klumpande mot en doftlös karaktär. Tids nog märker omgivningen alltid ett luder. Alf Svensson mindes Charlotte Nilsson personliga triumf i Eurovisionsschlagerfestivalen 1999. I kristendomens vagga, Jerusalem, sminkade hon sig som en hora och fick hela världen för sina fötter. Enträgen vinner.

När Alf Svensson en dag pudrade näsan inne på herrarnas kom Göran Persson in. I en 2 liters fryspåse hade han ett par vita pumps, som han reptilsnabbt bytte om till och stapplade ut i. Alf Svensson blev förveten och rusade efter. Till sin förvåning skådades inget smink i Göran Perssons ansikte. Bara ett par vita pumps som väckte sådan uppmärksamhet och gjorde en grandios succé. Men alla var rörande överens om att Göran Persson borde raka sina anklar.

Alf Svensson gick tillbaka till herrarnas och grät sönder sin ögonskugga. När han satt där på ett vingligt toalettlock hördes det bekanta ljudet av en Ladyshave. Det var Lars Leijonborg som ansade sin bikinilinje. De grova flughåren på ryggslutet var förödande för rakapparaten som fick motorstopp. Men Lars Leijonborg var styrkt i kropp och själ, när han lämnade avträdet i bar underkropp. Den storprickiga stringtrosan ekiperade en liberalfeminist väl. Alf Svensson ansåg sig vara en vulgofeminist, men nu misströstade han. Lars Leijonsborgs ryktade framtoning frambringade applåder som skar i öronen. Han imponerade verkligen på catwalken. Förutom den håriga pungstenen som hade undgått trimningen och därför uppskattades mindre.
Alf Svensson hade en rejäl buske i underlivet och menade att det såg riktigt kristet ut. Adam och Eva hade ju ordentlig vegetation mellan benen. En riklig flora som stimulerade den kristna tron, men som nu skulle offras. Nej, Alf Svensson släppte taget om nagelsaxen och började pudra magen.

Då rasslade det till i toalettlåset längst bort och ut kom Bo Lundgren. Han var helt utan kroppshår och insmord i babyolja. På överkroppen bar han en rosa balconette av renaste lamé. De svettiga och slappa gubbpattarna höjde sin kompetens avsevärt. Bo Lundgrens nervositet märktes inte. Han hade inhalerat haschisch bakom toalettstolen och med stärkt självförtroende mötte han folkets jubel. De hissade honom och bjöd hela hans familj på McDonaldsfrukost. Då märkte man att Bo Lundgrens beiga chinos verkligen inte passade till den upplyftande balconetten.

Nu kände sig Alf Svensson mognare än någonsin för att komma ut och bekänna sin religiösa uppsyn. Med förnyat lager av läppglans och högburet huvud marscherade han ut från urinoarens dofter. Han möttes av en kompakt tystnad och total stillhet. Ingen lade märke till honom eller ville bry sig. De var fullt upptagna med en gammal kollega, som hade kommit på besök. Kollegan hade blivit transsexuell och bytt både namn och kön. Nu hette hon Big Berta Karlsson och som namnet antyder bars det på en ansenlig framtyngd.

Med tanke på vad den tyngden kunde åstadkomma i ryggvärk, kände sig Alf Svensson nöjd i sin tystnad.


Om författaren

Författare:
niklas hansson

Om artikeln

Publicerad: 06 mar 2002 09:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: