sourze.se
Artikelbild

Rinkeby Centrum klockan 01.30

Jag går i skolan, men har praktik nu på en grill inne i stan.

Vi slutade ganska sent så en kompis hämtade med bil. Han släppte mig vid Rinkeby Centrum och där såg jag en polisbil vid Posten.

Det här var kanske vid halv ett eller tjugo i ett. Jag trodde först att det var ett rån på VIVO eller nåt. När jag skulle över torget så var det avspärrat. En polis kom fram till mig och frågade vad jag gjorde där. Jag sa att jag varit på praktik inne i stan. Han frågade "Varför så sent?" och jag sa att det var på en grill. Han frågade var jag bodde och om han skulle följa mig hem. Det gjorde han. Det var skönt. Jag ville bara hem.

Jag fattade inte då vad som hade hänt för det brukar vara poliser vid Centrum rätt ofta. Det händer ofta saker här i Rinkeby.

Vi har balkong mot Centrum och därifrån kunde jag se allt, men det hände inget när jag kom hem. Jag var uppe till fem och spelade dataspel. Vid fyra kollade jag igen och då hade massa polisbilar kommit. När jag såg att "armébilen", polisens största bil med stege på taket, kom och det sprang ut sju-åtta polismän med k-pist, fattade jag att det hade hänt något på riktigt. De sprang ner i tunnelbanan men jag kunde inte se vad som hände där inne. Jag ville bara gå och lägga mig.

Pappa väckte mig vid åtta imorse och sa vad som hade hänt. Idag pratar alla om vad som hände. Alla snackar men ingen vet på riktigt vad som hänt eller vem som blev skjuten.

Jag brukar inte vara rädd när jag går ut i Rinkeby, men jag går inte ut så ofta. Många av mina kompisar säger att dom är rädda. Dom som går ut lite oftare.

Egentligen är det samma personer och alla vet vilka dom är. 11-12 stycken som alltid är vid tunnelbanan. Tar man bort dom blir det bra tror jag. Det var säkert någon av dom. Jag har bott här hela mitt liv men jag tycker egentligen bara det blivit sämre här senaste tiden. Först med dagiset och nu det här. Tror att det är lite för mycket invandrare här. Kanske borde man splittra upp lite mer. Går man ut på Centrum är det bara turkar och somalier. Jag tycker det borde vara mer svenskar och norrmän och så här. Om man splittrade upp gängen och några flyttade till Söder skulle det bli bättre här.

Jag gillar Rinkeby men jag skulle vilja flytta någonstans där det är lite lugnare. Förra året skulle vi flytta till Märsta men mamma ville inte för hennes vänner bor här.

Kanske flyttar jag när jag blir lite äldre.

Süleyman, 17 år.


Om författaren

Författare:
Süleyman

Om artikeln

Publicerad: 27 feb 2002 15:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: