sourze.se

Mediahora-generationen

eller - Riktiga människor skriver inte på Sourze. Dom överlever ändå.

Jag och min generation består nästan enbart av mediahoror. För att underlätta läsandet av denna artikel vill jag definiera ordet mediahora:

Person som säljer sitt samvete och sin själ för uppmärksamhet, en koppling till vanliga horor, det vill säga prostituerade som säljer sina kroppar för pengar.

Det märks lätt av i samhället att det är media, media, media och media som gäller nu. Alla traditionella yrken som skomakare, sotare, plåtslagare, rörmokare, dagisfröken och träslöjdslärare håller på att dö ut. Det som gäller är att gå en hype-media linje på gymnasiet, gå ut, ligga med några viktiga personer och sedan bli programledare på ZTV. Är suget efter uppmärksamhet så stort i vår generation att vi gör vad som helst bara för att synas?

Jag ska inte hyckla, jag är själv en person som trivs i rampljuset. Håller mitt huvud över vattnet nästan enbart genom att skriva till exempel på Sourze. Men vad vill jag? Vad vill vi?

Vad vill våran generation? Om det fortsätter så här så kommer det inte finnas några kockar, byggarbetare och sjuksköterskor längre. Alla kommer att sitta som publik på Fråga Olle på 5:an och skratta när tillfälle ges, eller när SKRATTA-skylten visas. Det kommer inte finnas någon som tar hand om oss när vi blir gamla, bakar våra limpor och sopar gatorna rena innan vi ens har kommit över bakfyllan från senaste tv4-festen.

Den här artikeln dedikerar jag till alla hårt arbetande studierektorer, trädgårdsmästare och tandläkare som jobbar i det tysta och inte behöver bekräftelse i form av spaltmeter för att överleva. Människor som gör sitt jobb enbart för att se tacksamheten i ögonen på de som går förbi. Människor som inte skriver på Sourze.


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 21 feb 2002 10:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: