sourze.se

Fick rätt mot polisen men fortfarande ointressant

En man som anmält tre poliser för misshandel fick rätt. Men ingen bryr sig.

När någon anmäler poliser för tjänstefel eller något övergrepp ger det ofta stora rubriker och långa artiklar. Anmälaren får näst intill obegränsat utrymme att haspla ur sig långa tirader om påstådd kåranda, att det egentligen inte är idé att anmäla och att han/hon aaaaaldrig mer kommer att lita på polisen.

Media hänger på och bygger successivt upp en stående Gott Mot Ont-saga om "Den Lilla Människan" som förgäves kämpar mot "Makten". Detta gör edia för att kunna marknadsföra sig själv som Den Lilla Människans Bekyddare och allierade. Självgott framför de en bild av sig själva som de goda som hjälper till i kampen mot det onda.

Och "alla vet ju" hur det ligger till. Poliserna kommer alla att backa upp varandra. Det är lönlöst att anmäla för det blir inget av det hela ändå. Så är det bara. Allt skit i ens liv går att skylla på andra: politiker, poliser, "Makten". Inget eget ansvar behövs för det är ändå skit överallt. Inte mitt fel.

Sedan fick någon rätt...

Länk: aftonbladet.se
__,00.html

En man som anmält, inte en, utan tre! poliser fick rätt.

Oj då! Fan, bilden vi målade upp håller inte längre! Djävlar, vad gör vi nu? Tänk om det här kommer ut så folk får se att det visst det lönar sig att anmäla? Helvete, vad ska vi göra om vår saga som Stora Stygga Makten inte längre håller?! Tänk på upplagan!!

Lösningen: Skriv pliktskyldigast en pytteliten notis och hoppas att ingen märker. Jämför storleken på artikeln jämfört med snyftartiklarna som blir vid anmälan. Fortsätt sedan att mata folk med deras eländes-knark. Håll dem nedsövda i deras dröm om deras egen maktlöshet så att de fortsätter att för sina surt förvärvade pengar köpa "rätt" bild av Människan & Makten.

Och så här det det hela tiden. Anspelningarna och antydningarna blåses upp. Men när folk verkligen får rätt så tonas det ned. Jag blir så trött...


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 21 feb 2002 12:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: