sourze.se

Min brist som Sourze-skribent

Jag erkänner helt öppet min största brist som framgångsrik Sourze-skribent.

Jag kan inte locka till höga läsar siffror redan inom någon timme för att få stanna kvar på första sidan och dessutom locka flera läsare.
Jag tror att man som skribent måste ha ett högt antal läsare snabbt, för att få ett ännu högre siffror.

Vi lockas att läsa den artikel som har höga läsar siffor.
Varför? Den som klickar sej in på en artikel har ju inte en susning om vad som döljs bakom rubriken men tjusas och förförs av läsar siffrorna. En rubrik kan dra läsare, men en tråkig rubrik med höga siffror kan dra läsare lika bra om inte bättre.

Ja jag tillhör själv den kategori som undrar: vad var det som drog här? Och så går jag in där själv!
Trots att jag vet att de som varit inne och läst inte har kunnat visa ett omdöme av att ha bara klickat in sej, det är ju såå många som läst den så det måste ju vara något visst med den, eller?
Jag vet ju, men ändock så tjusas jag själv av höga siffror.
Det mest läsvärda kan vara bakom en låg siffra.

Det är som att stå på en trottoar och titta upp i himlen, det stannar flera och flera sen står alla där och tittar men vet inte på vad eller ens vad de ska titta efter. Sen så kommenterar man det man inte sett!
Bara man lyckas locka dom första tittarna snabbt.

Nåå, hur förklarar jag min största brist och vad gör jag åt den?
Jo jag kan aldrig få höga läsar siffror till en start för att sparka igång ett intresse för den höga siffran. Det på grund av att jag inte känner några människor med datorer som jag kan e-maila mitt senaste alster till.
Känner i stort sett inte en enda människa.

OK, jag kan skriva en rubrik som drar, men vad ska jag skriva? Könsord? Svordomar? Skulle rubriken ha varit: jävla hårig fitta vs satans renrakad dito?
Ska jag sen gå med i nån mailinglista och skicka länk dit?
Ska jag sen försöka fixa till så att alla som surfar via sökmotor och letar efter ordet fitta hittar min länk ?

Jag är glad för varje läsare och glad för varje kommentar jag får, ilsken som berömmande eller "bara" nån som vill "prata" lite.
Hoppas att jag kan beröra med det jag skriver. Vill sätta ett leende i ansiktet på den som läser. Få den att spinna vidare och kanske skriva något annat för att delge mej en historia eller en åsikt.

Nå vad vill jag göra åt detta?
Sourze redaktion, hallå!
Varför måste vi ha läsar siffrorna på utsidan? Ta bort dom därifrån! Lägg dom inne i artikeln! Ger mera chans till läsvärda artiklar att bli lästa. Jag läser ibland små pärlor med underbar text som bara får 20 läsare. Det är ju ointressant att veta att en person har en bred vänskapskrets som troget klickar sej in för att ge en kickstart.

En anna sak jag undrar över:
Varför en artikel kan ligga kvar länge som het?
Den jag skrev om brunetter ligger där trots att det inte finns en enda kommentar till den! Det är bara rubriken som genererat läsare som i sin tur generar nya läsare.

Heta artiklar ska vara sådana som berört och gett kommentarer, antalet läsare är ingen som helst mätsticka!

Ps
Du som vill tala om att jag har andra brister som skribent, gör det i kommentarer och gör mej lycklig för att jag har berört även dej.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 20 feb 2002 10:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: