sourze.se

Ring ring i reklam

Har ni i Sverige också drabbats av den senaste flugan inom reklam världen?

Att sända reklam på teve och radio och ha med ringsignaler till och med när reklamen inte har något som helst med telefoner att göra.

Reklam för hamburgare:
Visa en hamburgare, riiiing!
Visa en till hamburgare, riiing!
Ytterliggare ett hamburgerpaket, riiing!
Släng in några french fries och riing ytterligare en gång i telefonen!

Reklam för naturläkemedel:
En sjuksköterska sitter och visar en pillerburk, pratar om ett naturläkemedel och hela tiden så ringer telefonen på hennes skrivbord.

Godis:
En kort snutt med 3 karameller med ben, den ena karamellen säjer att han gillar crunchy och slickar på sin karamellkompis och hela tiden så ringer telefonen i bakgrunden, det är alltså inte ens en "riktig" bakgrund utan en animerad och ändå så har man valt att lägga på en ringsignal.

Kläder:
En modell visar t-shirts. Bilden skiftar mellan olika t-shirts och varje gång hon byter t-shirt så ringer en telefon.

Jag hajjar ju till första gången när det är reklamavbrott på teve i den film jag ser på, jag står i köket och gör kaffe. Tror att det ringer i min telefon och börjar kuta mot telefonen i hallen och passerar teven och ser reklamen. Jag blir inte alls intresserad av reklamen för hela budskapet dom tror att dom ska få fram till mej blir mera att jag blir irriterad över deras dåliga smak att sätta ihop reklamen med en irriterande ljudsignal.

Om ni inte har fått den här reklamen ännu i teve så hoppas jag att ni slipper den. Det räcker ju med att det ringer i filmer och teveprogram där det ska ringas enligt handlingen, men i reklam utan anknytning, säjer bara fy bubblan!

Nu händer det till och med ibland att jag tror att det är teve- eller radioreklam och missar när det ringer på riktigt, inser att det inte är reklam och startar att springa till telefonen för sent och den som ringer hinner lägga på.

Nää, det går inte att ändra ringsignalen i hemmatelefonen.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 13 feb 2002 09:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: