sourze.se

Slå Knut på sig själv

-> SHQ GER UPP EN DEBATT <-
EXTRA - EXTRA - EXTRA

För en tid sedan började noterade jag Knut Jörgensens artiklar på Sourze. Jag lade märke till att han berörde mitt och kollegan Priftis favoritämne: Intelligensforskning och att han inte lämnade några källor för sina, minst sagt, sensationella påstående utöver sin egen bok. Vilket är genialt om man tycker källkritik är tidsödande.

Därefter skriver Knut att pedofili och homosexualitet särbehandlas i samhället och i massmedia. Han skriver att det går att bota homosexualitet bara det går att bota pedofili.

Jag höll inte med och skrev en motartikel och fick medhåll från alla möjliga håll. Till och med personer som står mellan Lenin och Trotte eller strax till höger om Hunnerhövdingen Attila har kommenterar eller mejlat sitt medhåll så artikeln var en fullträff.

Ja inte alla då. Tack och lov. Ett par personer som sugit i sig av den senaste debattflugan lite politiskt okorrekt mycket modigt. har i bästa "Exec"-stil ångat på med "jameningenfårtyckasomdomvillutanattfåpåsig-enpöbelharviingenyttrandefrihetkanske". Men det som har hänt sedan torde slå något slags Sourzerekord i flams.

Jag delar inte de uppfattningarna och vet att dom är felaktiga. Det är ren vetenskap. Det är fel bortom varje tvivel och dom är rakt igenom rätt oförskämda. Jag avskyr ord som rätt och fel men detta är flagrant med flagran i topp.

Men Knut tar nya tag. Han skriver i kommentarfältet och han skriver nya artiklar. Han skriver "att du har mig att tacka för dina framgångar här".
Sen skriver han "att överhuvudtaget kunna göra något måste man först skapa uppmärksamhet, och detta är vad denna debatt har handlat om".
Sen skriver han "Jag har aldrig bett om denna enfaldiga debatt. Ni har själva provocerat fram denna." Sen skriver han att "Homosexualitetens smygande diktatur" kommer inom kort. Missa inte den! Underrubrik: Vi borde alla gå i förbön för Gardell - Sen kan ni debattera".
Sen skriver han "Ja, ni har debatterat er debatt klar, men nu börjar strax den verkliga debatten. Om jag finner det behövligt, så drar jag debatten utanför sourze. Den blir liksom mera samhällsnyttig Skall förmodligen vara samhällsnyttig - Min anmärk SHQ då."
Sen skriver han "Ser ni inte hur sorgligt misslyckad denna "debat" Skall förmodligen vara Debatt - Min anmärk. SHQ har blivit?" Sen skriver han "Om inte Andreas Hilmerson 10 minuter-?, Stefan Holmqvist och Micke Kazamowicz hade hunnit inkomma med sina så "väl genomtänkta" och välformulerade debattartiklar så kort tid efter mitt inlägg, så kanske vi hade fått en helt annan, mera seriös, konstruktiv och mindre vinklad debatt. Har ni verkligen inget vettigare att ta er till?"

Sen ger jag upp.

Det går inte att ha debatt. Dels för att Jörgensen spelar så medvetet dum, hal och flamsig och för att allt hans författande är genomsyrat av ett infantilt uppmärksamhetsbehov. Hans "upplysta" moment22mumbojumbo är inte långt ifrån Wilhelm Reich beskrivning av Fallosnarcissismems karaktärspansar. Jörgensen retirerar efter varje postpubertal provokation till nya positioner, Ljuger, spelar överlägsen debattdespot, kastar runt med debatten. Ena sekunden vill han ha den, nästa inte, nästa styr han den och nästa är den över och sabbad av alla dom som inte hängt med. Han fortsätter att anklaga sin debila samtid som inte nått hans intellektuella höjder för "Det är så lätt att se och hitta fel och brister hos andra, men det är svårare att se sina egna."

Artiklarna och kommentarerna är skapade av polemikens gång och natur snarare än någon egentlig grunduppfattning. Detta är alltid kännetecken hos en provokatör eller simpel retsticka. Vad du än säger så fortsätter det för Knut egentligen viktiga: Provocerandet, retandet och den överlägsna leken.

Knut. Sista chansen nu sen tar jag av mig handskarna: Vad är det exakt vi skall debattera om homosexualitet? Eeeeh...
Det finns liksom inte så mycket att prata om. Bögar och flator finns. Dom liksom lever och eee jaaa.

Min uppfattning med de flesta hetron som aldrig kan sluta snacka om bögar är att dom är rädda/fascinerade och längst där inne i själen så vore det nog inte så dumt med en kille då.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 12 feb 2002 15:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: