sourze.se
Artikelbild

Ett deprimerande ansökningsformulär

Af de ting du har lavet i dit liv - som ikke har noget med job eller uddannelse at göre - hvad er du mest stolt af?

Hvor eller hvordan får du inspiration til nye idéer?

Hvis du har fåt en god idé, hvad skal der så til for att den bliver fört ud i livet?

Vilken idé er du i dag mest stolt af at du realiserede?

Hvornår var du sist ude og danse?

Jag sitter här och funderar över min framtid. Jag var inte deprimerad när jag började. Men nu är jag det. De fyra frågorna kommer från ett ansökningsformulär. Det gäller en dansk utbildning jag är väldigt intresserad av.

Jag tänker igenom vad jag åstadkommit under mina 25 år på jorden. Vad är jag mest stolt över? Jag svettas under armarna. Tankarna står still. Är jag stolt över något överhuvudtaget? Jag ringer min bästa väninna som påpekar att jag spenderade ett år i Frankrike när jag var 22. Det var ju modigt. Sen blir hon tyst. Funderar. Herregud. Jag är en meningslös varelse. "Du är ju väldigt snäll, det är du ju", säger hon efter en stund.

Jag försöker föreställa mig vad den ideala människan skulle svara på frågan. Hon som alltid varit engagerad och vacker och innovativ. En roman kanske, eller en resa i Pakistan. Börjar önska att jag hade barn. Det givna svaret på frågan. En liten lockig treåring med stor blick. En levande varelse som inte skulle finnas om det inte vore för mig. Mammor kommer alltid så lätt undan.

Kan man säga att man är allra mest stolt över att man varit lycklig? Att man sett positivt på det mesta och lyckats utvinna kärlek ur nonchalans? Så jävla lycklig har jag inte varit.

Inte har jag haft särskilt många idéer heller. Inte tillräckligt många för att veta var eller hur jag i regel finner inspiration till dem i alla fall.

Jag sitter här och känner mig tom och meningslös. Har mitt liv någonsin haft något fokus? Jag vill mena att många av mina handlingar varit medvetna, att jag inte bara följt en redan utstakad väg. Ändå har ingen av dessa handlingar lämnat något spår av stolthet efter sig. Det är inte för att jag har dåligt sjävförtroende. Det är för att jag inte åstadkommit något.

Vilken härlig insikt att göra en ensam söndageftermiddag.

Men jag var ute och dansade i lördags!


Om författaren

Författare:
Lisa Kristiansson

Om artikeln

Publicerad: 11 feb 2002 10:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: