sourze.se

Bevis på okunskap

Ja, jag vet att det pratas mycket om feminism och huruvida jämställda vi är. Men det behövs, allt för många lider av syndromet okunskap och vet inte vad de pratar om!

Feminism är ett omdebatterat ämne och jag tycker det är bra för det behövs. Okunskapen är hög i vårat land. Jag pratade med en tjej som sa att hon inte var feminist på grund av att hon tyckte så mycket om killar. Jag började skratta, kunde inte hjälpa det. Hon blev med all rätt sur och frågade vad jag hade så roligt åt. Jag bestämde mig då för att vara rak och ärlig och sa "Åt ditt uttalande".

Vi började då diskutera saken och det var tydligt att hon inte visste vad feminism var. Kanske vet inte jag heller det enligt andra som har en annan tolkning av ideologin. Jag är feminist och enligt min ideologi spelar det ingen roll vilket kön man har. Människan ska ses som en individ. Vi är lika mycket värda och det ska inte spela någon roll vilket kön man är född med när lönen utbetalas. Vilket det gör om vi tittar på alla undersökningar som görs om kvinnor och mäns löner.

Samhället ska vara rättvist. Jag kan ta idrottsvärlden som ett exempel Satsas det lika mycket på pojk- och flicksporter? Vilka får mest support och de bästa träningstiderna? Jo, pojkarna! Varför kan man fråga sig och det enklaste svaret är, tror jag, de flesta sporter anses vara killsporter. Idrottsvärlden hänger inte med i förändringarnas tider!

Observera nu killar och män att jag baktalar inte hela erat släkte. Tycker någon att jag är orättvis kanske denna person ska fundera på varför.

I alla fall talade den här tjejen om för mig att killar inte ville ha tjejer som är feminister. Med motiveringen:
Killarna vill ha en tjej som inte försöker ta över och bestämma och som hela tiden pratar som vad som är rättvist. De vill inte heller att tjejer ska försöka vara som killar.
Jag blev då tvungen att fråga om jag försökte vara som en kille. Men hon ansåg mig som ett undantag.

Jag dömer inte någon på grund av av okunskap men jag tycker det är fruktansvärt att så många killar och tjejer tycker att det är ointressant ett rättvist samhälle. Märk väl; jag vill inte att kvinnorna ska ta över världen, jag vill bara inte leva i ett mansdominerat samhälle!


Om författaren

Författare:
Lina Torstensson

Om artikeln

Publicerad: 05 feb 2002 15:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: