sourze.se

En tragisk Sourzeredigerare...

En icke kärleksfull korrespondens mellan mig och en sourzeredigerare...

Denna korrespondens har sitt ursprung i en text jag skrev om Fadime. Då jag satte en lite för provocerande/opassande/felsägande rubrik, tycker Ana Udovic, redigerare på Sourze... Den hette: "Rätt åt Fadime!"

--- "Ana Udovic" wrote:

Din rubrik Rätt åt Fadime! stämmer inte med innehållet och därför måste den ändras. Detta har bestämts av chef Linda Belanner så alla eventuella åsikter du kan ha i denna fråga får du ta med henne: belannersourze.se

Till mig kan du mejla vilken rubrik du vill ha i stället, så kan jag lägga in den i texten. Kanske vill du även ändra i texten, så jag skickar dig den som den ser ut, så får du bestämma om du vill publicera en ny text eller om jag ska ändra direkt i det dokument du skickade in.
Mvh
Ana Udovic, redigerare


--- "Ana Udovic" wrote:

Jag skickade mejl angående din text om Fadime och rubrik. Du svarar inte
-
varför inte?


--- "Emanuel Sidea" wrote:

jo jag fick ditt mail!
fast inte förrän nu jag gjorde mig besväret att besvara ett par moralfascister på Sourze. Ärlig talat är jag rätt trött era fasoner.

Jag hoppas inte att ni ser er själv som "journalister"!
För isåfall är ni en skam för yrkeskåren!
Varför?
1. Give the public what they want. Alltså allt som är "fel" ändras eller tas bort.
2. Moralstilen. Ni tror att journalister har uppgiften att vara moralister som förskönar sitt tyckande - bara för att det inte ska för kontroversiellt.
Detta är på bekostnaden av journalistens strävan efter sanningen.

Jag hoppas ni har en god anledning till att inte publicera artikeln, för jag tycker att jag ger en skälig motivation i artikeln om valet av rubrik.

nä jag tror jag lägger mig för denna gång - ni har förlorat mig som skribent på sourze.

adjö!
/emanuel sidea
fd sourzeskribent


--- "Ana Udovic" wrote:

Men herregud. Det är klart att jag har en anledning. Din rubrik stämmer inte med textinnehåll. Det är en tämligen tydlig regel. För övrigt försöker vi skydda er skribenter eftersom det blir ni som hamnar i rätten om ni publcierar något som strider mot yttrandefrihetsgrundlagen eller mot tryckfrihetslagen eller andra lagar.

Ge mig ett förslag på en lika lockande rubrik som stämmer bättre med innehåll, så publicerar jag texten!
Vi är journalister och det ska du vara förbannat tacksam för, annars kunde det hända både det ena och det andra av otrevligheter med Sourze till exempel att sajten läggs ner helt pga att vissa element skickar in artiklar som strider mot alla regler.
Så tjura inte, du vet att vi har våra regler.
Hur blir det med artikeln?
Mvh
Ana Udovic

--- "Emanuel Sidea" wrote:

oj vad nån tog åt sig av det jag skrev. det är alltid ilska som uppkommer ur osäkerhet och tvivlan om att sin egen ståndpunkt och om att jag kanske kanske har rätt... ett exempel är ju under andra världskriget då medborgarna misstänkte att det som nazisterna gjorde var fel, reaktionen blev som i ditt fall ilska mot de oppositionella istället för att granska sig själva och sina ståndpunkter - och att man kanske gör fel, som tänker och stödjer nazisterna.

Måste bara fråga:
Är era regler skrivna i blod? Ser ni er själva som allvetandes? Har skribenter per automatik fel enbart för att de är skribenter?

Om ovanstående svar överstiger ett ja, då är det nog bäst ni ser över er policy! För detta är typiska tecken på fascism.

Min text?
Äh, den kan du köra upp nånstans för jag tänker inte ödsla mer tid på Sourze. Jag har fått nog av era tråkiga fasoner.

Dessutom har jag alltid tyckt att det var skumt att ni tog betalt från MEJ för att ni är "snälla" nog att publicera mina texter - som jag har betalat för.. Är det HÄR jag ska vara förbannat tacksam för?!

Upptäcker du inte absurditeten, ja - då tycker jag nästan synd om dig.

auvoir/emanuel

--- "Ana Udovic" wrote:

och du kan ta dina attitydproblem och köra upp någonstans. Som sagt så hjälper jag dig bara.

Men jag håller med dig, håll dig undan från Sourze, väx upp, kom tillbaka någon gång när du börjat lära dig att du inte är ensam här i världen.
Ana


Slutsats: Ana Udovic bör ta i tu med sig själv och sin översittarattityd.

-----------------------------
ARTIKELN som det rör:

rubrik:
Rätt åt Fadime!

ingress:
Det var bara en tidsfråga innan detta kläcktes.

brödtext:
Banne mig, om det är någonstans ni kommer få läsa denna text så är det just på Sourze...

Rubriken avslöjar ett uns utav det jag tänker berätta. Själva fallet Fadime kommer knappt att snuddas vid - utan det ska användas i ett mer exemplifierande syfte.
Låt oss börja:

I ett nyhets-Sverige där löpsedlarna slåss om bästa lockelse "Fadimes pappa
talar ut..." och "Därför mördade jag Fadime". Utnyttjandet och åberopande av läsarnas inneboende nyfikenhet för det sjukt obskyra, är det lite skrämmande att se hur denna utvecklingen formar medborgarnas tolkningar baserade på medierna kring vad som är viktigt.

Dialog mellan två utländska tjejer på en nattbuss:
- Vem är den där Fadime?
- Det var hon som dödades för att hon sa till sin familj: detta är ett fritt land, jag kan göra vad jag vill!

Detta är det viktigaste i Fadimes fall. Inte hur hon blev mördad eller av vilken familjemedlem, utan att hon krävde sin frihet.

Dessa unga tjejer på nattvagnen mot förorten, genom sitt smått ovana medieanvändning och fortfarande inte helt hjärttvättade av hur medierna ska tolkas.

Och inte heller övertygade om att det medierna betonar som viktig alltid är det viktigaste i sammanhanget. Därför intar de omedvetat en folkkritisk syn/tolkning av medierna.

Istället för att ytligt röra vid detta mord borde den ses i ett perspektiv där faderns situation sätts i ett samband, och hur människor omkring ska undvika att denna händelse upprepar sig. Fokus ska ligga på detta, och inte på detaljerna kring just detta specifika fallet.

Läsarna på aftonbladet.se kan skriva protestlistor i all oändlighet, om de inte tar det största steget och protesterar när de verkligen hamnar i situation då deras protest är avgörande. Då de höjer sig ovan den svenska konflikträdda mentaliteten, och har mod nog att säga till personen som påtvingar/berövar en annan människa något.

Min rubrik sattes medvetet, eftersom kvällstidningarnas lockande stil infekterar Sourze. Och skribenterna hetsar varandra i ren perversion att kläcka ännu fler perversioner.

Det var en tidsfråga innan denna rubrik skulle skrivas, och visst jag är inte mer människa än er andra skribenter som finner en viss njutning i att få läsare som instämmer, protesterar eller delvis håller med mig.

Det är nog också en sorts perversion.


Om författaren

Författare:
Emanuel Sidea

Om artikeln

Publicerad: 31 jan 2002 11:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: