sourze.se
Artikelbild

Så skall det inte vara

In slant det, och så vidare.

Förseningar DSB.

Danskar är bland de mest smarta folk jag vet. Sista erfarenheten av mitt påstående upplevde jag idag på Kastrups flygplats.

Tåget med avgång 17.06 mot Helsingör var 5 minuter försenat vilket ökade till 10 och därefter 15. Nu var det dags för 17.26 att avgå och detta var 5 minuter försenat. Väntande börja gnälla - men nytillkomna resande menade att 5 minuter var väl ingenting. 5 blev 10. Under tiden blev vi underhållna av tåget till Fredriksund som kom och avgick i rätt tid. Även ett utan passagerare dundrade förbi.

Dags att kontrollera klockorna mot tavlan. 17.46-tåget var försenat 5 minuter. Allmänt mummel.

Strax efter kom besked om att ytterligare väntan på 5 minuter - vilka blev 10 - varefter det lämnades besked via högtalaren att om 5 minuter kom tåget till Köpenhamn med slutstation Helsingör in på spår 2.

Danskarna tycker som den veterinär som skulle kupera en svans: En liten bit åt gången så gör det inte så ont.

Anlände 17 för avresa 17.06 - vad hade hänt om förseningen stått på tavlan direkt? Nästa tåg avgår tidigast 18.06. Då hade jag och hustrun sluppit stå och frysa på perrongen. Vi kunde tagit en kaffe eller ett glas av det goda danska ölet. Nu var vi bottensura när tåget kom, överfullt. I alla gångar stod det förbannade resenärer - vilka alla hade senaste tidens elände att diskutera.

Till DSB:s ära skall sägas att någon personal att skälla på fanns inte så två sittplatser som normalt tillhör personalen var lediga.

Skulle kvällens problem nu vara över. Ingen vet detta förrän man kommit fram. Omstigning i Nivå - Espergärde och Snäckersten har mer blivit en vana än undantag.

Hur många gånger färden slutat på Huvudbangården i stället för Kastrup har jag slutat räkna.

En gång satt vi i mörker en timma klockan 4.30 innan en ficklampa kom och en röst förklarade: "Nu är det snart klart." Vad?

Har skrivit och frågat ett par gånger - men svaren är troligen försenade.

Nu skall det byggas om vid Österport och blir troligen värre, upplyser DSB i radio och genom flygblad.

Byggas om, ja, men värre - omöjligt.


Om författaren

Författare:
Lennart Ekman

Om artikeln

Publicerad: 17 jan 2002 11:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: