sourze.se

Om H&M: Gulliver, 4 år och ordblind

Innan Hennes&Mauritz-debatten helt har dött ut skulle jag bara vilja notera att Wayne Seretis krönika i ämnet inte alls kommenteras. Kanske inte speciellt underligt.

Men jag tycker att texten Wayne Seretis lyckats snickra ihop är riktigt intressant.

Det allra mest spännande ska bli att få se vilket slags nytt magasinet han är redaktionschef för. Gulliver - den ordblinda jätten? För dyslektiker med rätt att slippa korrekturläsningar?

Det är nog snart dags att sluta upp att förvånas över vilka "skribenter" Sourzes redaktion väljer att bjuda in och arvodera.

Att Wayne Seretis väljer ointelligenta människor som är rädda för att öppna munnen och känner sig handikappade när de ska skriva - och som med Waynes logik måste må lika dåligt som en tjej med ätstörningar mår av att ständigt behöva se konstgjorda, undernärda modellbrudar som en idealbild av SIG SJÄLVA när de ser Dagens Nyheter som något slags representant för en idealversion av svenska språket - är inte vare sig förvånande eller märkligt.

Det är väl kanske till och med på det sättet redaktionschef W. Seretis menar att han med Gulliver tar sitt ansvar - som arbetande på en tidskrift för denna åsidosatta grupp: ointelligenta människor som egentligen inte kan uttrycka sig i skrift? I sanning en välgärning i så fall. Inte bara för de lyckliga ordblinda som nu får en chans att publicera sina felaktigheter utan också för alla oss andra som nu får ännu en möjlighet att läsa felaktigt formulerade skriftliga resonemang producerade av ointelligenta.

Waynes resonemang om normalitet hade nog faktiskt kunnat bli småintressant om han inte valt att lägga sig på dagisnivå. Kanske hade det till och med räckt att blanda dagisnivån med några teorier eller analyser från en något högre nivå helst gymnasie- eller högre. Nu gjorde Wayne inte på det viset.

Och det är väl kanske också anledningen till att ingen brytt sig om hans krönika. Undrar just om någon kommer att bry sig om hans magasinet?

För att sammanfatta:
En obildad, liberal redaktionschef som till vilket pris som helst tänker försvara allas rätt att publicera, mångfaldiga, trycka och tvinga på allmänheten vad som helst - passar synnerligen väl både i Sverige och på Sourze, känns det som.


Om författaren

Författare:
Lasse Franck

Om artikeln

Publicerad: 11 jan 2002 09:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: